Social

Turiștii au parte de zăpadă din belșug și de multă distracție în zona de munte

Turiștii care își petrec minivacanța de 24 Ianuarie în zona de munte a județului Bistrița-Năsăud au parte de zăpadă și de multă distracție.

Leontin Moisil, administratorul Pensiunii Someșene, le-a pregătit oaspeților drumeții pe Valea Măriilor, în Munții Suhard și Pasul Rotunda, cu sanie trasă de cai, cu sanie după mașină și cu colaci de tubing.

Turiștii s-au bucurat atât de peisaje, cât și de experiențele trăite.

În Munții Suhard, cel mai înalt pisc este Vârful Omu, având 1.932 m.

De la mijlocul săptămânii vine iarna în tot județul, anunță Meteo.BN: ”În primă fază, vine frigul. Vom avea temperaturi negative noaptea, treptat de abia vom mai depăşi 0°C și ziua, iar progresiv, arii de precipitații ne vor aborda. Aşteptăm, după vineri încolo, sisteme noroase care să aducă și ninsori, pe componente nord-vestice, care să aducă strat de zăpadă inclusiv în zonele joase de relief. Probabilitatea este mare și de invazii mediteraneene, care pe aer rece să aducă ninsori și viscol. Una peste alta, după atâtea zile cu valori mult peste medie, revenim la normal, adică la iarnă”.

Potrivit prognozei ANM până în 5 februarie, în Transilvania la începutul intervalului încă se vor înregistra valori termice peste cele climatologic specifice (în medie 5…10 grade ziua și -5…0 grade noaptea), dar din 25 ianuarie vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că se va apropia de normalul acestei perioade din an, în special în privința temperaturile diurne, ce se vor situa între -2 și 3 grade; mediat regional, minimele nopțillor vor fi de -7…-4 grade, posibil local mai scăzute după data de 29 ianuarie. Regimul pluviometric va fi deficitar în primele zile când doar izolat și trecător vor fi precipitații slabe, dar din data de 28 ianuarie probabilitatea pentru ninsori va crește.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS