Social

Turiști speriați de urs în Călimani. Jandarmii i-au coborât de pe munte

(FOTO-VIDEO) Jandarmii montani din Colibița au intervenit în sprijinul unor turiști care, aflați într-o drumeție în Munții Călimani, s-au întâlnit cu un urs în apropierea refugiului de sub Vârful Bistriciorul și au sunat la 112.

Trei turiști – o femeie de 51 de ani și doi bărbați de 38 respectiv 36 de ani, din Bistrița, care se aflau într-o drumeție în Munții Călimani, în apropierea refugiului de sub Vârful Bistriciorul, au apelat la sprijinul jandarmilor montani anunțând la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 faptul că la întoarcerea de pe un traseu montan le-a ieșit în cale un urs.


Turiștii s-au adăpostit la refugiul montan până la sosirea jandarmilor, care i-au însoțit pe cei trei turiști până la drumul forestier Colbu, din apropierea localității Mița, unde aveau parcat autovehiculul proprietate personală.

Starea de sănătate a turiștilor nu a fost afectată și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, informează Jandarmeria.

https://www.facebook.com/jandarmeria.bistrita/posts/2869256960053335

Foto-Video: IJJ BN

5 comentarii

  • Ce „nesimțit” de urs! Poi ce căuta ursul în vârful muntelui? Chiar așa? Nu mai pot oamenii să facă drumeții? Ursul nu știe că nouă ni se cuvine totul? Chiar și vârful muntelui? Eu zic sa îl împușcăm că nu e locul lui acolo și ne încurcă. Cum mai punem noi poze pe Facebook de pe vârful muntelui dacă ne stă ursul în cale?

  • Culmea nesimtirii… te duci in barlogul ursului si dai telefoane ca esti te-a speriat ursul. Ursul nu mai are voi nici in padure in inima muntilor. Ce urs nesimtit, nu pot turistii sa faca plimbari prin natura. Trebuie amendat ursul. Prindeti ursii si la zoo cu ei.

  • Păi,atunci să evacuăm şi localitățile de munte şi să le lăsăm urşilor,că se pare că în vârf de munte,nu le mai ajunge locul…Eu ,în tinerețea mea,am tot colindat munții,însoțit şi de copiii mei mai târziu,dar niciodată nu am avut teamă de urs,în primul rând fiindcă niciodată în anii aceia ,nu am întâlnit vreunul…Problema este acum că s-au înmulțit excesiv,o înmulțire care se se accelerează odată cu creşterea numărului lor şi inevitabil,în căutare de hrană,vor veni spre oameni…

  • De 50 de ani sunt turist montan. Treaba e ca acum daca tragi un vant pe deal e stire. Acum am fost in Calimani si am campat cam la 30 de km de la masina. Oameni lucreaza pe dealurile din muntii Calimani, daca vine ursul considera-te norocos, daca te ataca atunci ai o zii proasta, cine are inima slaba sa stea acasa. Dar cine urca la etajul trei si nu mai are aer ala sa taca sa nu comenteze aici.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS