Actualitate

Ultima zi în care păgubiții City Insurance mai pot depune cereri de plată la FGA

Astăzi este ultima zi în care păgubiții City Insurance mai pot depune cereri de plată a despăgubirilor de la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), care a avizat până în 18 iulie, peste 32.400 cereri de plată din partea păgubiților City Insurance, și a plătit daune în valoare de aproximativ 297 milioane de lei.

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a atenționat anterior că potențialii creditori ai City Insurance mai pot depune cereri de plată până în data de 20 iulie 2022, pentru a putea beneficia de despăgubirile cuvenite, din partea FGA, dacă dreptul de creanță s-a născut anterior rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, respectiv până la data de 20 aprilie 2022.

FGA poate face plăți doar către petenții care au depus cereri de plată și care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în faliment, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizată.

Cei care au de recuperat mai mult de 500.000 de lei de la City Insurance nu o pot face decât înscriindu-se la masa credală în instanță.

Cu 1,15 milioane polițe RCA în vigoare la finalul anului trecut, dintre care 500.000 denunțate automat la data de 11 mai, 16.305 polițe de garanție încă în vigoare astăzi aferente a peste 7000 de asigurați, instituții și alte persoane juridice, dar și peste 10.000 de litigii naționale și internaționale, falimentul City Insurance este cel mai mare din istoria recentă a României, spunea în data de 23 iunie, CITR, lichidatorul judiciar al fostului lider RCA.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS