La Sala Polivalentă din Complexul Sportiv de la Unirea, investiție derulată de Ministerul Dezvoltării prin CNI, se fac ultimele pregătiri pentru recepția finală care va avea loc în data de 12 august, anunță constructorul, firma Frasinul.
Inaugurarea cu public a Sălii Polivalente este programată în 16 august, ora 16.00, când va fi organizat meciul de retragere al handbalistei Valentina Ardean Elisei, alături de ea urmând să fie foste și actuale glorii ale handbalului românesc, foste colege de la echipa națională și de la cluburile la care a activat în cei 28 de ani de carieră.
Între 19 și 21 august, noua Sală Polivalentă va găzdui un turneu amical internațional de handbal la care vor participa echipele Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, Metz Handball, FTC Rail-Cargo Hungaria și SCM Râmnicu Vâlcea.
Complexul Sportiv din Unirea, care va fi administrat de CS Gloria 2018, aflat în subordinea Consiliului Județean, se întinde pe 3 hectare și cuprinde Sala Polivalentă, centru de cazare, terenurile exterioare (de baschet, tenis, fotbal, pista de atletism), anexă (vestiare, birouri), drum de acces, alei pietonale, parcări cu 475 de locuri și 10 locuri pentru autocare, 30% spațiu verde. Sala Polivalentă va fi pe 7.350 mp, cu 2.647 de locuri în tribune, zonă de vestiare, de recuperare (saună, jacuzzi), birouri, cabinet medical, sală de conferințe, zonă pentru mass-media, cafenea, spații de depozitare.
În toamna anului 2019, la Bistrița s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Complexul Sportiv din Unirea, valoarea totală a investiției fiind de aproape 136 milioane lei (peste 27,5 milioane de euro), bani de la Guvern și cofinanțare de la CJ. Proiectul este derulat de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI). Pentru realizarea proiectării și a lucrărilor a fost declarată câștigătoare asocierea de firme Frasinul – Erbașu – Dico – Țigănaș. Sala va fi destinată în principal competițiilor sportive, cu posibilitatea desfășurării și a altor tipuri de activități: spectacole, concerte, conferințe, congrese, expoziții, activități culturale.
De asemenea, se construiește o bază sportivă tip 1, pentru fotbal, care va avea un teren de fotbal mare, cu dimensiuni omologate UEFA și FRF, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori și 20 de locuri pentru persoane cu dizabilități, un teren mic pentru minifotbal, o clădire administrativă cu vestiare, o parcare pentru 45 de autovehicule și 2 autocare. Baza sportivă de tip 1 se realizează tot prin Compania Națională de Investiții (CNI).
Bine că nu se inaugurează o fabrică sau o fermă, locuri unde bistrițenii ar putea câștiga bani. România are nevoie doar de locații unde banii să poată fi cheltuiți gen pensiuni, săli de sport, partii de schii ,…