Actualitate

Biciclistul, lovit de un BMW în timp ce încerca să traverseze Bd. Decebal, a murit la spital (FOTO)

Un bărbat de 47 de ani din Bistrița care a vrut să traverseze Bulevardul Decebal pe bicicletă a fost lovit de o mașină condusă de un tânăr de 25 de ani din oraș.

Până să ajungă echipajul ISU, trecătorii s-au mobilizat și au pus două roți de rezervă sub pragul mașinii ca să îl poată scoate, acesta fiind prins inițial sub mașină.

În momentul în care au ajuns echipajele ISU, victima era inconștientă.

”Conform primelor date, un bărbat în vârstă de 47 de ani din Bistrița ajuns într-o intersecție, ar fi pătruns de pe trotuar pe partea carosabilă, pe bicicletă, cu intenția de a traversa și a fost acroșat și accidentat de o mașină condusă de un tânăr de 25 de ani, din Bistrița. Biciclistul a fost preluat și transportat la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Continuă cercetările, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei și împrejurărilor în care a avut evenimentul”, a informat IPJ Bistrița-Năsăud.

Bărbatul, care obișnuia zilnic să traverseze orașul pe bicicletă, a murit la spital, în timpul nopții.

35 comentarii

  • Condu preventiv!

   Fii mereu atent la condiţiile de drum și la ceilalţi participanţi la trafic. 😉

  • Vreau sa te intreb ceva…
   Esti cumva si sofer si biciclist? Daca esti numai sofer, fa-te si biciclist, sa vezi ce misto e cand trece cate unul razant pe langa tine cu viteza luminii sau cand tu vii de pe drum cu prioritate si trebuie sa te opresti sa treaca el, zeul cu masina. Si sunt destui d-astia. Nu zic ca e cazul aici, vina se pare ca a fost a biciclistului dar atentie trebuie din partea tuturor, atat sofer cat si biciclist. E tragic ce s-a intamplat.
   Alooo, administratia, unde sunt mult promisele piste de biciclete?

  • În ziua de astăzi, să conduci în siguranță înseamnă, întâi de toate, să anticipezi. Când conduci, trebuie să știi din timp ce face mașina din față, cele din intersecție, ce culoare va avea semaforul când treci prin intersecție, ce se întâmplă 2-3 mașini mai în față, ce se întâmplă în spatele tău, ce urmează să facă pietonii, cu alte cuvinte, să fii un fel de radar uman.

   ,,Choose Or Lose!” 😉

  • Imbécil ești tu. El nu a omorât pe numeni!
   Deci cine este mai mare imbecil aici?
   Să-ți fie rușine!

  • or fi ei nedisciplinați , dar sînt participanți la trafic , trebuie sā fii atent si la ei , dar cînd ai bemveu si meri cu 100 la ora pe bulevard ….

 • Dl viceprimar se lauda cu afișe cu km de piste de biciclete în timp ce oameni mor călcați de mașini pentru ca nu exista acele piste, nu mai vorbim de mașinile parcate pe trotuar, oameni se dau jos de pe bordura sa faca slalom, oare nu își pun viata în pericol???

 • Biciclistul asta oricum circula foarte aiurea, se apropia extrem de mult și de pietoni (sa-i sperie) și de mașini, crezând ca el e regele șoselelor. Și de multe ori avea CASTI IN URECHI. Ce conduita preventivă din partea biciclistului e asta?

  • Da, haideți să ne legăm de cine nu se mai poate apăra!
   Și nu de cine la omorât!
   Ok!

  • Ce vina are șoferul? Când biciclistul i-a sărit in fata și pe bicicleta și pe roșu.

 • Sunt nopoata biciclistului.
  Tu ești șoferul care la omorât pe Radu?
  Ai respect și nu mai comenta aiurea aici. El a trecut pe trecerea de pietoni.
  Data viitoare apasă pe frână și umblă cu viteza moderată.

  • @Daci… pe trecerea de pietoni NU se trece pe bicicleta daca nu exista pista marcata corespunzator! In orasul asta nu exista nicaieri asa ceva… din pacate. Iar inainte de a face primul pas pe trecerea de pietoni, ca esti pieton sau biciclist(pe langa bicicleta daca vrei sa treci pe trecerea de pietoni) te opresti si te asiguri! Trebuie sa te pui in pielea fiecaruia: sofer, biciclist, pieton. Iar eu spun asta in calitate de sofer, biciclist si pieton…

  • Am înțeles, dar se pare că a trecut pe culoarea roșie a semaforului, pe bicicletă (este interzis) și fără să se asigure. Din păcate ne-asigurarea l-a costat viața. Îl cunoșteam din vedere, era o pată de culoare fără de care orașul va fi mai sărac. Condoleanțe 🙁

 • Ce treabă are vicele cu toată chestia asta? pe Decebal este pistă de biciclete de la Winmarkt până la Apollo, de ce nu a folosit-o?

  • Din cauză ca prea multa lume tace. Suntem unde suntem. Într-un oraș „european” unde strada pentru biciclete este un lux mai bine zis un vis. Sa nu veniți aici acuma cu acele câțiva km destinate la biciclete.

 • E imposibil că o mașină care pornea de pe loc, de la semafor să se urce peste bietul om. Probabil ca tânărul cu BMW a venit lansat pe Decebal, a văzut anticipat schimbarea semaforului pe verde și a trecut prin intersecție fără să încetinească. Biciclistul, posibil nici n-a văzut mașina care venea din spatele lui. La ora aia, dacă semafoarele erau pe galben intermitent era mult mai bine pentru toată lumea și, mai mult ca sigur accidentul nu s-ar fi întâmplat. E uimitor câtă lipsă de empatie pentru bietul biciclist zdrobit de mașină printre comentatori. Asta în condițiile în care în alte părți ale lumii oamenii își pun serios problema renunțării cu totul la mașini în centrul orașelor. Păcat, mare păcat! Bistrița este mai săracă fără Radu!

 • pt gogu de la bloc
  dacā circulām cu 50 la orā și nu stām pe feisbuc , sînt șanse mari sā i evitām pe ,,nedisciplinați ,,
  și oricum oricît de disciplinații am fi tot trebuie să ne ferim de bemveuri ( și altele ) cînd traversām pe trecerea de pietoni
  și o sā zici cā am ce am cu bemveurile ,zilele trecute stāteam cu copilu la fîntîna artezianā de la consiliu ( coroana ) , în decurs de 15 min , am vāzut 5 prîslea cel voinic trecînd prin sensul giratoriu cu cel puțin 80 la orā , fārā sā le pese dacā vine ceva din stînga , vreo 2 dintre ei au trecut razant pe lîngā pietonii de pe trecerea de pietoni , altul ,cel mai viteaz , i a depāsit prin dreapta pe doi care erau opriți pe ambele benzi la trecerea de pietoni ,ghici pe unde ,pe ,,a treia bandā,, care de fapt sînt parcāri .și ghici ce ? toți aveau bemveu

 • tot ion sînt
  au scris cîțiva cā avem pistā de biciclete pe decebal , amu mā îmbrac și merg pînā acolo , chiar n am vāzut o pînā acum

  • Sint piste de tip alibi. Nu altceva de cit o banda rosu marcat pe trotuar cu ceva semne plantate de cind in cind. Nu ea nimeni in serios.
   Sint puse acollo probabil ca se bifeze ceva in agenda

 • Din cauză ca prea multa lume tace. Suntem unde suntem. Într-un oraș „european” unde strada pentru biciclete este un lux mai bine zis un vis. Sa nu veniți aici acuma cu acele câțiva km destinate la biciclete.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS