Actualitate Social

Un bistriţean care pretindea că este înalt funcţionar al statului a fost arestat pentru trafic de influenţă

Un bărbat din Bistriţa a fost arestat preventiv pe 30 de zile de către Tribunalul Cluj pentru trafic de influenţă în urma unui flagrant organizat de Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Anticorupţie Cluj.

Potrivit unui comunicat al DGA Serviciul Anticorupţie Cluj, dat vineri publicităţii, L-G.D. de 28 de ani din Bistriţa îşi declina diferite calităţi false de consilier parlamentar, secretar de stat sau înalt funcţionar public M.A.I., profesor universitar, politician etc, promiţând mai multor persoane că, din funcţiile respective, poate influenţa decizia multor funcţionari publici în rezolvarea favorabilă a diverselor probleme pentru care a fost solicitat să intervină dacă primeşte sume între 500 şi 1500 de lei.

Potrivit sursei citate, printre situaţiile pe care aceasta pretindea că poate să le „rezolve” s-au numărat dosare pentru pensionare pe caz de boală, spaţii comerciale din patrimoniul primăriei, retrocedări imobile, titluri de proprietate, autorizaţii de construire, locuinţe sociale, trecerea unui angajat MApN în corpul subofiţerilor etc.


“Bărbatul pretindea bani şi alte foloase materiale, sumele solicitate fiind cuprinse între 500 şi 1.500 lei, dar puteau ajunge şi la 6.000 lei, incluzând valoarea bunurilor primite”, se arată în comunicatul DGA.

Urmare a sesizărilor primite de la un număr de şapte persoane, în data de 9 august a.c., ofiţeri din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a acestuia, în momentul primirii sumei de 500 de lei. Banii urmau să servească traficării influenţei pentru facilitarea obţinerii unui spaţiu comercial din patrimoniul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Bărbatul a fost arestat, iar vcercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS