Actualitate

Un bărbat din Maieru a decedat în timp ce urca spre o stână din Munţii Rodnei

Un bărbat de 59 de ani din Maieru a decedat miercuri în timp ce urca spre o stână din Munţii Rodnei, salvamontiştii şi echipajul medical chemat să-i dea primul ajutor nu au mai putut face nimic să-l salveze. Ciobanii le-au povestit că a căzut jos ca secerat şi a decedat.

Şeful Serviciului Public Salvamont Bistriţa-Năsăud Mircea Baciu a declarat, miercuri, că o echipă de salvatori montani a fost anunţată în jurul orei 11.00 prin dispeceratul naţioanl Salvamont că un bărbat a suferit un accident în timp ce se afla pe Valea Pietrelor, în Munţii Rodnei.

„Ne-am îndreptat spre zona indicată împreună cu un echipaj medical, dar nu am putut urca până acolo. A trebuit să lăsăm maşina la circa cinci kilometri de locul indicat. Am umblat pe la vreo cinci stâne fiindcă ciobanii nu ne-au spus exact locul în care se află, iar când am ajuns era mort. Am înţeles de la ciobani că a căzut jos în timp ce urca spre stână, a făcut infarct şi a murit imediat. Nu am fi avut ce face nici dacă ajungeam mai repede. Noi ne-am întors. Au rămas poliţiştii să facă o anchetă să afle cauza exactă a morţii”, a declarat Mircea Baciu.

Potrivit sursei citate, bărbatul se afla la peste 1600 de metri altitudine.  Se numea V. Botcă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS