Actualitate

Şcoala Gimnazială “Tiberiu Morariu” Salva a câştigat titulatura de “Şcoală europeană”

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a premiat Şcoala Gimnazială “ Tiberiu Morariu“ Salva întrucât este una dintre cele 64 de unităţi de învăţământ preuniversitar din ţară desemnate câştigătoare la a X-a ediţie a Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană”.

Potrivit unui comunicat al şcolii, remis redacţiei noastre, festivitatea de decernare a titlurilor „Şcoala Europeană” s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului (Sala „I. Gh. Duca”). Din judeţul Bistriţa-Năsăud au mai fost premiate: Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” Bistriţa şi Şcoala Gimnazială Nr.4 Bistriţa.

La acordarea premiilor, din partea Şcolii Tiberiu Morariu Salva au participat directorul George Pop şi prof. Vasilica Găzdac, în calitate de coordonator proiecte comunitare. De asemenea, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, a participat inspectorul general adjunct Mihai Mureşan şi inspectorul de programe comunitare Suzana Gălăţan.

Şcoala Gimnazială „Tiberiu Morariu” Salva  a derulat două proiecte multilaterale Comenius: “Noi am ales prietenia!” (2009-2011) coordonat de prof. Veronica Câmpan şi “Cântecul de leagăn”, coordonat de prof. Vasilica Găzdac. De asemenea, a mai implementat şi cinci proiecte eTwinning cu 30 de elevi (30% din totalul elevilor eligibili) şi 29 profesori( 90% din totalul cadrelor didactice în şcoală) având ca partenere 20 de şcoli din 17 ţări europene. Şcoala a mai organizat trei concursuri interdisciplinare (“Un cântec pentru mama”, “Legănelul lui Iisus”, “Un cântec pentru copiii Europei”), mai multe ediţii ale Simpozionului Internaţional” Educaţia în context european “ şi a atras un buget 39.000 de euro prin derularea acestor proiecte.

În urma evaluării produselor şi activităţtilor realizate în cadrul proiectului multilateral Comenius „Cântecul de leagăn”, derulat în perioada 2010-2012, şcoala a primit titulatura de proiect stea, fiind singurul proiect  coordonat de o şcoala din România care a primit această dinstincţie.Documentaţia pentru aplicarea în această competiţie prestigioasă a fost realizată de către echipa formată din director. Prof. George Pop, prof. Veronica Câmpan, şi prof. Vasilica Găzdac.

Competiţia “Şcoala Europeană” s-a aflat în acest an la ediţie juiliară. La competiţie au participat un număr de 116 de unităţi de învăţământ din întreaga ţară.  În perioada 2014-2020, aceste parteneriate vor continua să beneficieze desprijin comunitar în cadrul noului program ”Erasmus pentru Toţi”.

Scoala Europeana 20 mai 2013 Bucuresti (7) Scoala Europeana 20 mai 2013 Bucuresti (8) scoala europeana 2 scoala europeana 1

7 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.