Social

Un bătrân din Șintereag, care a participat la adunarea religioasă cu cei din Suceava, a murit

Un bărbat de 77 de ani din Șintereag, diagnosticat cu coronavirus după ce a participat la o adunare religioasă cu pastori din Suceava, a murit astăzi și va fi înmormântat conform legii: în mai puțin de 24 de ore de la deces, a declarat pentru Timp Online primarul comunei Șintereag, Ioan Bob (foto).

”Domnul A. F. (77 de ani) a fost internat săptămâna trecută la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Dânsul a participat la întâlnirea din data de 21 martie organizată în Șintereag cu cei din Suceava, aceiași care au fost și la Reteag. La aceeași întâlnire a participat și M. R., care și el a fost internat înainte. Bătrânul care a decedat a fost acolo, dar el nu e pastor. Să ne înțelegem: pastorii bisericii penticostale din Șintereag au respectat tot ce le-am spus, au închis, au făcut și au dres. Ăștia sunt exmatriculați. M. R., care a organizat întâlnirea, a fost exmatriculat anul trecut și a făcut ceva ligă individuală, nu știu cum mama naibii îi spune, care face ce vrea și când vrea. Uite că Dumnezeu i-a bătut”, a spus primarul Ioan Bob.

Adunarea nu a avut loc în biserica din Șintereag. ”Au făcut în spațiu liber, dar nu aveau voie să facă și uite că s-a transmis”, spune primarul Ioan Bob.

Potrivit primarului, înmormântarea va fi după lege: ”Sicriul vine din Bistrița sigilat. I se sapă groapa, iar la 16.00 va fi în groapă, cu opt oameni de față, așa cum spune ordonanța militară!”

Între timp, la Șintereag sunt izolate la domiciliu 52 de persoane, mai precis toți cei care au avut legături cu decedatul.

”Domnul F. a vândut făină de la moara din Beclean. Fiul lui are moara din Beclean și a vândut făină acasă fiindcă, după ce a început criza, toată lumea a cumpărat făină de la ei. Acum două săptămâni l-au dus pe M. R. în Bistrița, l-au depistat pozitiv și, pe urmă, am aflat cine a fost la adunare. Marțea trecută a fost doctrița la domnul F. și avea simptome, l-am dus și pe el, a fost depistat pozitiv, iar apoi pe toți cei care au luat făină de la el cu o săptămână-două înainte i-am identificat și i-am izolat pentru siguranță. Sunt controlați de Poliție în fiecare zi. Cum le ies termenele îi scot afară. Din comunitatea romilor, 11 persoane au fost trimise la Infecțioase și sunt acolo. Eu, acum, în Șintereag, nu mai am om care a fost la adunarea aceea și nu e fie la spital, fie izolat. Eu sper că nu voi avea probleme la izolare, pe restul îi tratează spitalul”, a mai spus primarul Ioan Bob.

Vigilent, primarul trimite Poliția la cei izolați de 4-5 ori pe zi și chiar el merge să le ducă de mâncare unor nevoiași din comună.

”Eu mă duc zi de zi cu mâncare și la 18 persoane vulnerabile. Apoi, la casele romilor care au plecat la spital am făcut vineri dezinfecție. Ei au animale și merg să le dau de mâncare. Unul are 3 porci, 11 găini și le dau de mâncare. Avem grijă de toată lumea”, a mai spus Ioan Bob.

Bătrânul din Șintereag ar fi al șaselea deces în județ din cauza Covid-19.

Etichete

12 comentarii

    • Pai sa sti ca tine,daca respecti legea si te supui autoritatilor te protejezi,ei nu s-au supus,Dumnezeu pedepseste neascultarea!si sa ne intelegem nu sunt penticostali !!!

    • Da clar ca mai vrea unu ca sa iasa in pensie linistit bietul de el. Cat despre rot ce a vb mai sus cam jumate e adevar restu dea lui din alea, eu zic sa lase si pe altul ca de 20 de ani suntem satui

  • In ceea ce priveste ce face primarul va spun sigur ca ,ce zice aia face si noi suntem in izolare la domiciliul si da ne verifica foarte des!isi fac datoria !

  • Cel care a murit era român. Un bătrânel respectabil. Să aibă Dumnezeu milă de toți bolnavii indiferent de confesiune și nație.

  • Domnul primar mai incet cu pianu pe scări că ”Dumnezeu i-a bătut” pe ei ziceti dumneavoastră dar văzâ narcisismul si fariseismul dumneavoastră să nu ne bată pe toți si noi să fim victime colaterale. Bine tov poet?

  • Primar de rahat. Au trebuit sa sune alti la Prefectura sa mearga sa faca dezinfectie acolo. Promarul nu s a sinchist. Iar de grija animalelor, sa nu mai vorbeasca acest mincinos. Poate il ajunge si pe el covidul…..

  • Conform spuselor domnului primar,adunarea a avut loc în spațiu liber în data de 21.03.2020,ceea ce înseamnă că nu au facut nimic ilegal,deoarece se puteau aduna pana la100 de persoane(ei fiind adunati multi mai putini) abia în data de 21.03.2020,seara,s-au facut modificările ordonanței militare prin care se interzicea orice fel de întâlniri, și intra in vigoare in data de 22.03.2020….asa ca lăsați jignirile si rugati-va la Dumnezeu sa aibă milă de noi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS