Social

Un conac boieresc din județ, construit de familia Teleki, a fost vândut

default

Unul dintre cele trei conace boierești din județul Bistrița-Năsăud care au fost scoase la vânzare la începutul acestui an a fost vândut, potrivit rețelei Sotheby’s International Realty, lider global în franciza imobiliară și furnizor de servicii de brokeraj imobiliar, relocare și decontare.

Este vorba despre conacul Conacul Teleki de la Blăjenii de Jos pentru care s-a solicitat la începutul anului suma de 115.000 de euro.

Conacul, ce-i poartă numele lui Sámuel Teleki – fiul , este un monument construit în zorii secolului al XIX-lea. Familia Teleki pune bazele, încă din anul 1802, uneia dintre cele mai bogate colecții de artefacte culturale, prin cancelarul Transilvaniei la acea vreme, Sámuel Teleki. Astfel, contele maghiar fondează, la 18 octombrie 1802, Biblioteca Teleki din Târgu-Mureș, una dintre cele mai valoaroase biblioteci din țară, ce a rămas deschisă publicului până în ziua de azi.

Conacul Teleki din Blăjenii de Jos poartă, autentic și demn, simbolul timpului, care, în continuă trecere, alege să păstreze ceea ce contează cu adevărat – moștenirea istorică și culturală.

”Înconjurat de dealurile verzi și roditoare din zonă, întinse pe un teren de 12.318 mp, monumentul ce măsoară aproximativ 440 mp construiți, își așteaptă bine-meritata renaștere, dar și o nouă și ingenioasă folosință, fie în scop rezidențial sau comercial. O reședință aristocrată permanentă sau de vacanță, un centru de evenimente cu istorie și caracter, sau punctul de atracție al unui complex turistic, sunt doar câteva exemple de destinație viitoare pe care conacul le poate lua”, se arată în prezentarea imobilului.

Nu se menționează prețul cu care a fost tranzacționat. În ce privește celelalte două proprietăți care apăreau pe sothebysrealty.ro, acestea nu se mai regăsesc nici ele.

Fondată în 1976 pentru a oferi brokerajelor independente cu un puternic program de marketing și trimitere pentru listări de lux, rețeaua Sotheby’s International Realty a fost proiectată pentru a conecta cele mai bune companii imobiliare independente la cea mai prestigioasă clientelă din lume.

Sotheby’s International Realty Affiliates LLC este o filială a Realogy Holdings Corp. (NYSE: RLGY), lider global în franciza imobiliară și furnizor de servicii de brokeraj imobiliar, relocare și decontare.

3 comentarii

 • Acest conac a fost cumparat de o familie de romani din zona in 1940 iar tatal meu avocat atunci, a initiat acel contract de vanzare cumparare intre grof si fruntasul roman .
  Nu dau numele familiei care au fost amici buni ai parintilor mei.
  Vreau doar sa adaug ca peste tot in Transilvania nu numai ungurii si sasii sunt mostenitori pe mici sau mai mari averi de la conti, si grofi ci si romanii instariti la aceea vreme au cumparat proprietati frumusele pe care la randul lor le-au lasat mostenire copiilor lor .

  47
  27
  • Balane ai fost sa ti ridici cardul ebergetic?
   Ti a venit randul la rabla pentru frigider ?
   Sa nu spui ca ti s a stricat carnea primita peste an de la noi din frigider?
   Nu va fi nici o problema ..dupa cum se vede si in 2023 vei avea carne proaspata…tot anul!!!

   20
   65
  • Cu ce te-a deranjat omul? Atâta rautate…. . Nici măcar în ziua de Crăciun nu te poți abține?

   25
   5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS