Actualitate

Un dascăl cu viziune și dăruire va compune și va cânta pentru îngeri

”Cel care a fost profesor și director de excepție al școlii GENE1, dascăl cu viziune și dăruire, a trecut la cele veșnice. De acum încolo va compune și va cânta pentru îngeri! Drum lin, suflet frumos, Richard Zaig!”, a anunțat în această seară Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița.

”O veste tristă a îndurerat astăzi liceul nostru și comunitatea muzicienilor din județ. Colegul, mentorul și prietenul nostru, domnul profesor Richard Zaig, a plecat într-o nouă călătorie, lasandu-ne un gol imens în suflete. S-a remarcat ca un mare muzician și om de cultură, fost director adjunct (anii 2005-2006), profesor de istoria muzicii, pian și compozitor, un om cu un suflet blând, dornic mereu să te ajute, îndrume, călăuzească și să îți fie mereu de ajutor. Găseai întotdeauna în vorbele dânsului înțelepciune și bunătate. A fost un om plin de viață și optimism, un desăvârșit dascăl ce trăia și respira numai pentru și prin muzică. Retras din activitatea didactică a continuat să compună și să realizeze diferite aranjamente orchestrale, rămânând un suflet tânăr. Pierderea lui este una imensă pentru fiecare dintre noi, iar gândurile noastre se îndreaptă acum către familia sa. Dumnezeu să îl odihnească în pace!🖤🖤🖤”, a transmis și Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” Bistrița.

Profesorul de muzică Richard Zaig a fost o perioadă director adjunct al Școlii Gimnaziale nr. 1 Bistrița.

În 1997, când era metodist, a pus umărul la înființarea Liceului de Muzică ”Tudor Jarda” alături de prof. Mărioara Buzilă și de Nicolae Făgărășan, în dorința comună de a forma o tânără generație de muzicieni, dar și un public meloman cu o cultură muzicală minimă.

Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndurerate!

Etichete

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.