Un drapel pe care orice bistriţean ar fi scris, fără să ezite, cu litere mari „Mulţumesc!” a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, de prefectul Ioan Ţintean şi de primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu. Cei trei oficiali au oferit steagul „în semn de respect” generalului Dan-Florin Grecu, comandatul Brigăzii 81 Mecanizată, în pauza concertului simfonic care a încheiat manifestările de Ziua Naţională a României.
În numele bistriţenilor, cei trei oficiali au ţinut să-i mulţumească domnului general pentru modul exemplar în care unitatea militară pe care o conduce a organizat şi anul acesta festivităţile de 1 Decembrie, evenimente la care au participat, ca niciodată, mii de oameni.
Generalul Dan-Florin Grecu a mulţumit pentru dar şi a că va lua acest steag cu el atunci când va pleca din Bistriţa. „Vă promit că, la plecarea din Bistriţa, voi lua acest steag cu mine!”, a spus generalul Dan-Florin Grecu, unul dintre cei mai îndrăgiţi coamndanţi pe care i-a avut Brigada 81 Mecanizată Bistriţa de la înfiinţare şi până în prezent.
Generalul de brigadă Dan-Florin Grecu, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, a participat la trei misiuni internaţionale, timp de aproape trei ani: ca observator militar în misiunea ONU din Etiopia şi Eritrea, ca şef al echipei naţionale la Comandamentul Central American (US CENTCOM) pentru operaţiile din Irak şi Afganistan, şi ca şef al echipei române la Comandamentul Regional Sud al ISAF din Kandahar (Afganistan).
Inscrisul pe drapel nu este o profanare? Articolul 30, alineatul 7 „Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, profanarea drapelului naţional, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri”.