Actualitate Cultură

Concert simfonic şi şampanie de Ziua Naţională

Teatrul Liric ”Elena Teodorini” din Craiova, soprana Diana Țugui şi tenorul Florin Ormenişan au încântat publicul cu un concert extraordinar susţinut în incinta Teatrului de vară. În pauză, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, i-a invitat pe cei prezenţi la un pahar cu şampanie oferit de municipalitate cu ocazia Zilei Naţionale a României. (GALERIE FOTO)

Spectacolul a fost susţinut de tenorul Florin Ormenişan, sopranele Diana Țugui, Bianca Ionescu şi orchestra Teatrului Liric ”Elena Teodorini din Craiova”. Florin Ormenişan a intonat, pentru început, Imnul Naţional al României, în aplauzele publicului entuziasmat să asculte o mare voce a României care ne-a mai bucurat şi la Zilele Bistriţei.

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a ţinut apoi un discurs în care a mulţumit preşedintelui CJ Emil Radu Moldovan pentru implicarea sa în organizarea manifestărilor de 1 Decembrie care s-au bucurat, anul acesta, de un real succes la public.

”1 Decembrie 1918 este, fără îndoială, cea mai importantă dată din istoria noastră. La mulţi ani tuturor de Ziua Naţională a României! Sărbătoarea de anul acesta a avut cel mai mare răsunet în rândul bistriţenilor. Aproape 10.000 de oameni au venit să salute Marea Unire. O serie de personalităţi din Bistriţa au fost implicate în actul Marii Uniri de la 1918. În actuala Piaţă a Unirii, Dionisie Login, Petre Poruţiu, Mihai Dorofteiu, Ioan Cotoc şi Gavril Tripon au primit credenţialul bistriţenilor de a merge la Alba Iulia şi a de a susţine unirea Transilvaniei cu ţara mama. S-au achitat cu cinste de această datorie de onoare. După cinci zile, armata română intra în Bistriţa şi era întâmpinată de viitorul general şi martir Grigore Bălan. Prin oamenii ei, Bistriţa şi-a adus o contribuţie importantă la înfăptuirea unui vis de veacuri, unirea într-o singură ţară”, le-a spus invitaţilor primarul Ovidiu Creţu.

În sală s-au aflat prefectul Ioan Ţintean, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, şi soţia sa, primarul Ovidiu Creţu împreună cu soţia, subprefectul Ovidiu Frenţ, vicepreşedintele CJ, Dorin Popescu, viceprimarul George Avram, consilieri locali, şefi de instuţii ale statului, oameni de afaceri, numeroşi bistriţeni.

CLICK pentru o galerie foto!

concert cort 1 concert cort 2 concert cort 3 concert cort 4 concert cort 5 concert cort 6 concert cort 7 concert cort 8

6 comentarii

 • Pai se putea fara sampanie si sindrofii ?/ nu, nu se putea sa rateze una ca asta. au pus mana pe tara. uitati-va la ei , privitii si minunativa. astia va vor conduce ptr. muult timp de acum incolo, va fi bine….va fi rau ……??

 • Fratilor,

  A fost un concert simfonic…CONCERT…de ZIUA NATIONALA A ROMANIEI..Despre asta e vorba in propozitie.
  VROIAM SA VAD PROTAGONISTII ,ADICA ARTISTII MARI AI SCENEI LIRICE ROMANESTI, pe adevaratii romani in aceste poze.
  NU sampanie si niste oameni!!!!
  Despre ce vorbim aici?

 • In comunism, clasa muncitoare bea sampanie prin reprezentantii sai. Acum e la fel numai ca s-au schimbat reprezentantii prostimii. Vorba unui cantec pe versurile Adei Milea:

  Ceausescu n-a murit!
  Ne vegheaza indarjit
  Ceausescu e o scoala
  Ceausescu e o boala:

  E in mine e in tine
  E in fabrici si uzine
  Azi il poarta fiecare
  Ceausescu-n veci nu moare”

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.