Actualitate Recomandări

Un fals procuror a fost trimis în judecată pentru trafic de influență. Ce a pretins de la martori

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate cu sprijinul polițiștilor anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Anticorupție Bistrița-Năsăud, a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unei persoane fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (două acte materiale).

Inculpatul, în baza aceleiași rezoluții infracționale, la finele lunii decembrie 2019, prevalându-se de calitatea mincinoasă de procuror, a pretins și primit pentru pretinși colegi procurori, de la doi martori denunțători, suma de 3.000 de lei și bunuri (produse alimentare) în valoare de 1.000 – 1.500 lei.

De asemenea, la data de 10 februarie 2020, respectivul a pretins de la un martor denunțător suma de 1.000 lei, lăsând să creadă că are influență asupra unor procurori dintr-o unitate de parchet, pe care ar fi putut să-i determine să soluționeze cu celeritate, în mod favorabil martorilor denunțători, un dosar penal în care erau cercetați.

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Anticorupție Bistrița-Năsăud au contribuit la administrarea probatoriului, efectuând activități procedurale în baza ordonanțelor de delegare, precum participarea la acțiunea de prindere în flagrant a inculpatului, audiere martori, ridicări de bunuri și înscrisuri, se mai arată în comunicatul DGA.

Etichete

1 comentariu

  • barem astia falsi sa faca ceva,ca aia reali dorm i. papucii statului,nup uri dupa nup uri,puturosi si incompetenti,colcaie tara de infractori iar ei cu judecatorii, in loc sa aplice dur legea,is toleranti,mure.
    cu gandul la pensiile babane,le si merita,dracu sa va duca pe toti si pe natia asta de prosti care va plastesc si suporta ,toata sleahta platita de la buget.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.