Social

Un hotel pentru câini la Bistrița, mai mult decât necesar. Cum se poate face

Mulți bistrițeni care dețin animale de companie, în special câini, se confruntă cu problema că nu au cu cine să le lase atunci când pleacă de acasă. O soluție ar fi un parteneriat public-privat pentru amenajarea unui hotel pentru animale, a sugerat consilierul local Cristiean Munthiu de la PNL în ultima ședință a Consiliului Local.

”S-ar putea iniția un proiect, printr-un parteneriat public-privat, să se facă și un hotel pentru câini. Foarte mulți bistrițeni au o reală problemă când pleacă de acasă și nu au cu cine să își lase animalele. Vă spun din proprie experiență că am plătit mai mult pentru doi câini pentru o săptămână decât am plătit la hotel, la Brașov, în aceeași perioadă. Mi s-a făcut un favor. Poate fi o activitate care să acopere o mare parte din costurile adăpostului (public pentru câini – n.r.)”, a spus Cristiean Munthiu.

În ultima ședință a Consiliului Local s-a luat în discuție și un raport al Direcției de Infrastructură și Servicii a Primăriei Bistrița în care se arăta că, luna trecută, au fost capturați 18 câini care au fost microcipați. Tot în luna noiembrie au fost adoptați 39 de câini, iar în adăpost se aflau 73.

De la începutul anului, au fost sterilizați 345 de câini. Dintre aceștia, 131 au fost sterilizați la adăpostul public, 100 într-o campanie gratuită Slătinița și 114 la Sigmir. Au mai fost sterilizate peste o sută de pisici.

”Vom continua cu aceste campanii de sterilizare. Avem colaborare cu trei cabinete medicale care fac sterilizări pe toată perioada anului. E bine că am început fiindcă până acum nu s-au făcut deloc”, a spus viceprimarul Sorin Hangan.

Etichete

15 comentarii

  • Adică ești de acord să suporți din banii comunității(ai tăi,ai mei,ai tuturor) cheltuielile cu cazarea câinelui domnului Cristiean , atunci cand distinsul domn consilier pleacă in concediu o săptămână la Brașov ?
   Eu nu !
   Ai câine ,e alegerea ta ,ocupă-te de el pe banii tăi ,nu pe ai mei !
   Bagă-i bonă !
   Banii comunității trebuie folosiți pentru oamenii acestui oraș, nu pentru hoteluri de caini .

   88
   12
  • @Mă uimești cu inteligența ta !

   Și varianta ta e perfect valabilă, dacă mă pun în locul tău le văd la fel, iar dacă rămân așa cum m-am exprimat foarte scurt pe lângă mai văd și locuri noi de muncă și câteva bune mai intră și să fim în rând cu alte orașe care sunt înaintea Bistriței mai văd și o intrare de lichidez în cuferele primăriei…iar dacă depun puțin efort mai văd si o binestare a animalelor de orice fel iar proprietarilor o sarcină minus în unele momente.
   Mă opresc aici fiindcă am lucruri mai importante de făcut.
   Orice hotel canin are pe pagina web cu ce fel de activități se ocupă/oferă.

   6
   30
  • @Vic
   M-am centrat doar pe temă pe ceea ce era prezentat, nu am avut nicio necesitate să le inventez cu finanțarea fiindcă el nu există în rubrică….iar odată deschisă cutia Pandorei cu finanțarea eu spun…e meseria lor să-și facă meseria fiindcă de aceea încasează un stat de plată, la fel cum eu trebuie să găsesc soluții în meseria mea sau tu, sau cu tare, așa și ei….iar dacă se ocupă cu ce nu trebuie atunci să zboare de acolo fiindcă nu sunt ei cloșca cu puii de aur.

   2
   11
 • Subscriu! Este tot ce lipseste unui oras european ! Ma mir (insa) ca d-l consilier nu a propus si unul pentru pisici si de ce nu , pentru broaste testoase si/sau alte animale de companie. Am si eu propuneri (poate , „constructive”). Acestea (hotelurile) se pot amenaja in parcurile pentru caini , deja existente. Ani de zile am propus (si eu!) , in calitate de cetatean , ca un fost teren de tenis din apropierea Scolii Generale nr.1 sa fie alocat acesteia pentru activitati sportive. Curtea scolii este mica pentru numarul mare de elevi iar sala de sport inceputa cu mult timp in urma nu s-a terminat intrucat asa cum spunea d-l primar nu se pot face lucrari iarna , ca de , iarna nu-i ca vara…Si ce sa vezi , ajungand zilele trecute prin zona , mare mi-a fost mirarea sa citesc pe imprejmuirea ( institutiei!): „Parc pentru caini!” Aferim , bre! Asadar , daca langa o scoala poate fi reconfigurat (cuvant „soft” , mult utilizat de d-l primar) un teren de sport (realizat deja) in parc pentru caini nu vad de ce nu s-ar reconfigura un loc de joaca pentru copii in hotel pentru caini. Pentru inceput ne putem gandi la niste constructii un pic mai putin somptuase , gen motel sau pensiune (evident , numai cu acordul sau ingaduinta d-lui Munthiu). Amplasamente avantajoase ar putea fi pe locul unor puncte termice dezafectate. Regenerare urbana! (alt cuvante care-i plac mult d-lui primar) Daca spatiul orasului nu permite , ma mai gandesc ca documentatiile pentru parcarile viitoare ar putea fi imbunatatite , incat sa cuprinda la etajele superioare incaperi spatioase cu „belvedere” pentru caini si catei , eventual cu saloane pentru socializare… manicura , SPA , s.a.md. In final imi cer scuze d-lui consilier , sunt convins ca dansul a fost foarte serios cand a facut propunerea dar viata e dura si cred ca e bine sa nu fim prea seriosi , macar din cand in cand…

  28
  3
 • Hoteluri pentru caini,eventual si niste animatoare,in farfurie gandacei si asa intram si noi in lumea civilizata, asa cu siguranta se deschid granitele si intram in shengen!

  27
  4
 • Tot ce se face in tara asta se face pe dos, in loc sa faci spitale, infrastructura , invatamant de performanta , noi facem hoteluri de caini, preturile deja au sarit la toate alimentele ,carburant, medicamente ce mai santem in tara celor mai slabi politicieni pot sa zic, ca din lume . Ps mariti posturile la politia animalelor ;director de hotel [grad de colonel],receptioner [capitan],secretare ,contabili [locotenenti],bucatari [plutonieri]cei cu penpasurile la cani [sergenti majori].

  27
  6
 • N-au decat sa se aventureze intr-o astfel de afacere oricare din multii privati care lasa masinile de peste 100 de mii de euro pe avarii, pe prima banda, ca n-au unde parca. Ca trebuie bani multi si minte putina.
  Oricum, la cat de competenta s-a aratat primaria in a gestiona absolut orice, ar da faliment instant. Ei nu-s in stare sa aduca oameni la un patinuar gratuit.
  Pana atunci, la primarie totul ok? S-a rezolvat cu locurile de parcare? Ca azi-maine dam drumul la linia verde si ramanem cu dunga maro. Dar cu trasul utilitatilor? Cu iluminatul? Cu drumurile de pamant?
  Dar cu PUZ-ul dublu? Cu cainii fara stapan si adapostul pentru ei?
  Probabil toate-s rezolvate, din moment ce aveti timp sa ganditi astfel de prostii.
  Eu de mult timp am banuiala ca functionarii din primarie traiesc in alt oras decat noi restul, altfel chiar nu-mi imaginez cum le c*ca mintea numai aberatii dinastea. Nu de alta, dar daca opresti orice om pe strada si-l intrebi ce se poate imbunatati la orasul asta, ti-ar da o lista de minim 10 puncte mult mai utile decat orice-i debiteaza mintea oricui din primarie la momentul asta.

  27
  2
 • Acest lucru ar inseamna un pas inainte spre civilizatie si nimic altceva. Ca sa priceapa tot muritorul, ca nu numai Omul este pe primul loc, concept foarte periculos.

  10
  38
 • In contextul actual in care pnl e pe la 10-15 la sută in intenții de vot ,consilierul pnl se gândește ce bune ar fi voturile patrupedelor.Poate inițiază pnl in parlament o procedură in care vor putea vota si cătzeii.

  21
  2
 • Dle, hotel pentru căței, pisici în condițiile în care o parte din copiii județului rabdă foamea și sunt în situație de sărăcie, educația lor e așa cum e,… îmi pare o idee de-a dreptul scandaloasă, fără bun simț.
  Am mai spus într-un comentariu, unora le lipsesc prioritățile.
  Nu aș avea nici o problemă, dacă în mediul privat s-ar demara inițiativa și s-ar dezvolta o afacere , ar fi absolut normal.
  Dar din bani publici , să aloci pentru stăpâni de câini, ca ei să meargă în vacanță îmi pare ridicol o situație care ține până la urmă de confortul celor care decid să devină proprietari de animale.
  Nici o problemă cu alegerea lor , e individuală, dar la fel ar trebui ca ei să întrețină confortul și bunăstarea animalului pe banii proprii.
  Se pot plăti bani la adolescenți , copii care să aibă și ei o sursă de venit, ca odată pe zi să treacă să hrănească , să plimbe animalul.
  Dar nu de la bugetul local.
  Sunt multe altele de făcut.
  Hai dacă era vorba de o inițiativă, de a creea o asociație, de a dresa câini pentru a ajuta nevăzători, oameni cu probleme care au nevoie de câini ajutători ca să-și îmbunătățească calitatea de viață..aș fi zis ok, dar ca și unii să fie liniștiți că alții le țin câinii cât timp ei sunt în vacanță…și să plătească alții eu văd situația ca și cum cineva are o problemă și vrea să o paseze la alții.
  Costă un animal, costă, dar dacă ai făcut alegerea știai la ce să te aștepți.
  Regula este peste tot în lume.
  Stăpânul unui animal e răspunzător pentru bunăstarea lui.
  Nu colectivitatea.

  27
  2
 • Pentru domnul consilier avem la Cluj mai mulți iubitori de patrupede veniți din Vietnam..îi puteți lăsa în grija lor până veniți din vacanță.

  13
  3
 • Un alt șmecher cu inițiative si dedesubturi
  Bistritenii au uitat de dosarul „veverita
  De dosarul „câinilor de pe tarpiului”
  De dosarul”partia Cocos”
  De dosar”retrocedarilor ilicite terenuri -paduri ale Bistritei”
  Hohote si cate mai sunt………..
  Si lista ar continua
  Am citit tot ,am văzut tot,
  Câțiva sunt pe piedestral-Levente,
  Pop,Balan,actualul primar-Turc-se fura ca n codru-se protejează acolitii
  Bistrița e distrusă pe toate ramurile
  Furt judetean furt national-legal fratilor
  Să aveti parte de Sărbători minunate

  5
  1
 • Da d-le consiliier. Daca este atat de musai un hotel pentru caini, fa-ti un SRL pe banii tai si poti caza cati vrei.
  NU PE BANII CONTRIBUABILILOR !!!!!!…..care si asa merg majoritatea pe salariile voastre, cei de la Primarie.

  2
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.