Actualitate

Un imobil cu 83 de apartamente și 24 de spații comerciale va fi ridicat pe str. Andrei Mureșanu

Un bloc având 83 de apartamente și 24 de spații comerciale va fi construit pe strada Andrei Mureșanu, nr. 9, în vecinătatea magazinului Lidl.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ) publicat pe site-ul Primăriei Bistrița, imobilul este prevăzut cu 116 locuri de parcare, 97 în subsol și 19 pe sol.

”Dacă aveți observații/propuneri referitoare la acest proiect, aștept să mi le transmiteți pentru a le discuta dacă este necesar în cadrul Comisiei de Urbanism a Consiliului Local al Municipiului Bistrița”, a anunțat consilierul USR Nicolae Pavelean.

Cei interesați de acest proiect, pot consulta documentația AICI

21 comentarii

 • Oare nu era mai bine acolo sa rasara un parculet verde cu bancute avand in vedere ca pe aceasta artera Decebal-A. Muresanu-Nasaudului nu exista o astfel de amenajare si parcul mare este destul de departe pentru pensionari si mamici cu copii mici ?
  Cred ca se impune o DEZBATERE PUBLICA.

  74
  112
  • Pai, e proprietate privata. Ca sa faci parc trebuie cumparat sau expropiat de Primarie sau CJ.

   60
   4
  • Se impune o dezbatere publica legat de regimul tau alimentar…vom propune sa mananci diar varza de luni incolo pentru ca in zona…nu prea se mananca!!!
   Acolo e proprietate privata, a fost de vanzare si proprietarul trebuie sa scoata profit…MI SE PARE O INVESTITIE POTRIVITA SI NEDERANJABILA

   53
   26
  • In zona e asa cum spuneti, nh sunt parculete cu bancutze si se impume o dezbatere publica sa se propuna demolarea celor doja biserici, cea peste drum de apollo si pe trandafirilor…ar fi un castig pentru populatia din zona si un avantaj ca jntr un parculetz nu ar trebui plantate flori ca deja sunt trandafiri in strada!!!

   30
   87
  • Rușine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   A apărut un PUZ de introducere de teren în inraviranul orasului fi în Poienița din mijlocul Pădurii Codrijor unde se prevede construirea de clădiri care vor distruge Pădurea !
   Rușine primarului Turc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Rușine consilierilor din Comisia de Urbanism !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Rușine . de ecologiști care tac mâlc complici cu acest genocid care va distruge Pădurea Codrișor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   204
   6
  • Legea spune că este interzis să introduci terenul Păduri în intavilan pentru acest tip de lucruri.

   84
   2
  • Ce vă mai mirați atâta că se distruge Pădurea Codrișor fiindcă însuși primarul în bugetul pe anul acesta a propus PUZ Dealul Cocoșul care va distruge iremediabil Pădurea Cocoșu care și așa afost grav afectată de pârtia de schi.

   145
   3
  • Turc și alți din primărie sunt complici cu dezvoltatorul care vrea să distrugă Pădurea Codrișor. Sunt peste 130 de străzi de pământ în Bistrița unele străzi sunt mari și facă legătura cu alte străzi însă prioritatea „urgentă” din bugetul pe anul ăsta a primarului este tocmai asfaltarea străzi Tabără care duce exact în poiența din mijlocul Pădurii Codrișor pe care vrea să o distrugă dezvoltatorul.
   La fel este și prioritatea din buget cu „sania de vară”.
   Oare aceste lucruri vor Bistrițenii ?!
   https://timponline.ro/sanie-de-vara-pe-dealul-cocos-peste-29-mil-lei-ce-presupune-investitia/

   90
   3
 • Statul Roman prin primarie , CL si CJ au dormit in izmene tot timpul 33 de ani .
  Trebuia expropriat s-au cumparat tot terenul inainte de a se face LIDL si acolo aveam al doilea parc ca dimensiuni dupa cel facut de sasi.
  Administratiile care s-au perindat au scapat printre degete o gramada de suprafete mari si utile pentru bistriteni deoarece atat consilierii cat si edilii nu au avut nici o treaba cu BIstrita ci doar cu indemnizatiile.

  42
  87
  • Bălane păi unde vrei tu să se facă blocuri nu în oraș vrei să se facă în pădure ?

   110
   18
  • Tineri au nevoie de apartamente mari și frumoase în blocuri moderne și nu vor să locuiască în casele din Zona Veche a orașului, case mici bătrânești puturoase și jegoase cu ferestrele în stradă unde nu poți trage o bășină fără să te știe tot orașul.
   Acolo este foarte bine să se facă și alte blocuri fiindcă este o zonă de blocuri mari cu acces facil auto și de pe Andrei Murșanu și de pe Colibiței plus că în zonă există deja toate facilitățile necesare.
   Fiindcă vă bateți jos de tineri de aceea fug toți din Bistrița la Cluj și în străinătate.

   86
   17
  • Domnule Balan nu sunt de acord cu d-voastra, nu au dormit in izmene si-au lasat izmenele cu ce era in ele la sedinte c-am toti alesii neamului in astia 33 de ani, era ideal un parc acolo, cu multa verdeata si un fast-food cu preparate din varza ptr. cel care stie ca nu se prea mananca pe acolo, dar de ce sa-i faci a ajuns tara pe mana smecherilor si infractorilor analfabeti. De cand a ajuns acest domn pavalean purtator de cuvant la primarie? nu era corect ca primaria cu mult laudatul matale primar sa ne anunte despre acest proiect? Daca aveam primar si consilieri cu sange in instalatie achizitionau ei de la defunctul Rapid SA terenul respectiv, mutau piata Decebal fiind suprafata mai mare iar in locul pietei se putea amenaja un parc deasemenea tot cu fast-food.

   13
   48
  • @ Radu, Ce legătură are asta cu Consiliu Județean ?! Că toate aceste prosti sunt făcute în oraș de Primarul Turc actual la PNL sau poate că și-a schimbat partidul și eu nu am aflat ?!

   15
   3
 • (sau.) …..viteza la raspuns .
  Nu de alta , deoarece vad ca sunt monitorizat la cate o gresala facuta doar din intamplare.

  13
  66
  • Bălane du-te mă mai jos un pic spre Decebal și vezi-ți de ” capodopera ” ta inutilă de Pasaj subteran prin care nu va trece nimeni și cu care ai blocat tot orașul ! Tu nu ești în măsură să dai lecții și recomandări la alți !

   89
   13
 • Mai terminati cu atâtea magazine intr-un oras atat de mic. M-am saturat de lidluri, kkuflanduri, pprofi, ppenny si altele de genu + magazinele de carpe. Ati pus toata industria pe butuci, politicieni nemernici.

  33
  53
 • Înainte de a construi trebuie sa faci studiu de impact.
  – asupra traficului auto (fac fata străzile)?
  Canslizare (face fata)
  Alimentarea cu apa (este suficientă sau scade presiunea)
  Gaz (este dimensionată corespunzător conducta?) sau scade presiunea gazului
  Energie electrică suficientă?

  Am căzut nenumărate cazuri in care s-au construit locuințe, sau s-a deschis vreo ferma și dinte-o data a crescut consumul, iar vechii locatari au probleme, ba scade presiunea apei, ba nu msi poți ieși de pe strada cu mașina, pt ca drumul nu face fata traficului suplimentar creat etc.

  41
  52
  • 100% corect!
   Așa ar fi trebuit sa se facă și aici, doar că probabil a primit și aici primarul vreun spațiu comercial. Ca a mai primit și lângă celalalt Lidl. Știe el…..

   21
   33
  • Doar o completare, in urma studiului sa fie trecut in autorizatia de constructie costurile legate de optimizarea zonei pentru a corespunde, adica, decat sa avem un studiu care ne spune cati oameni vor folosi infrastructura existenta, mai bine sa scrie concret ca pentru cei 166+ rezidenti si spatii comerciale este necesara o cheluiala pentru a aduce infrastructura la conditii optime sau sa fie indicati concret indicatori de infrastructura.

   14
   24
  • Acolo a functionat o fabrica RAPID SA unde au lucrat peste 2000 de angajati …ce studiu va trebuie ? Ei ar fi trebuit sa lucreze in 3 schimburi asa cum ar face si cei 300 locatari al acestui bloc…
   PRIMARIA TREBUIA SA SI FACA uN STUDIU DE IMPACT CA ACOLO creste numarul de angajati de la an la an!!!

   38
   11
 • cel mai bine ar construi ca matale…Fara Autorizatie !! dupa care ar cere in instanta ..Autorizatia…………….si ar scapa de toti tampitii !!

  13
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS