Actualitate

Un profesor de sport din Năsăud ”a reușit” să ia mai puțin de 4 la examenul de definitivare. Rezultate în BN

Un profesor de sport de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud, Raul Ioan Ivan, a reuşit contraperformanţa să ia, la proba scrisă a examenului de definitivare, nota 3,55, după ce, la cele două inspecţii la clasă a luat 10. El are o vechime de doi ani în învăţământ şi a susţinut acest examen pentru prima oară.

O notă slabă la proba scrisă – 4,55 – a luat şi profesoara de engleză Georgeta Cristina Chitta de la Şcoala Gimnazială Ilva Mare, aflată la a treia şi ultima încercare. Şi profesorul de sport George Alexandru Dincă de la Liceul cu Program Spoortiv Bistriţa a luat doar 4,85, mai având o singură şansă să promoveze acest examen, în timp ce educatoarea Nicoleta Maier de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa cu Poveşti” a luat 4,95, ea fiind însă la prima încercare.

Conform rezultatelor publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, înainte de contestaţii, au luat note peste 8 un număr de 84 de cadre didactice dintre cele 124 care au predat lucrările, procentul de promovabilitate fiind de 67,74% la nivel judeţean.

Nu a existat nicio notă de 10 la proba scrisă. Cea mai mare notă a fost 9,65, obţinută de Diana Ungur, profesor de română la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean, care va intra în al doilea an de învăţământ, respectiv de Ancuţa Cârdan de la Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” Sîngeorz-Băi, care a dat examenul după primul an în învăţământ.

”Din cei 124 de candidați care au susținut examenul de Definitivare, 84 au obținut cel puțin nota 8 (67,74%). Cererile pentru recorectarea lucrărilor se pot depune în cursul zilei de astăzi până la ora 15.00, la Centrul de examen de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare Bistrița. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 18 august”, a anunțat ISJ.

Potrivit metodologiei, profesorii care se înscriu la definitivare sunt inspectați la clasă de cel puțin două ori, de către inspectorul pe disciplină de examen și directorul școlii, după care susțin o probă scrisă. Notele de la inspecție nu pot fi contestate şi nici nu este cazul fiindcă majoritatea sunt de 10.  Intră în examenul scris de definitivat profesorii care, la inspecții, au media cel puțin 8 și care au predat cel puțin un an. Examenul scris de definitivat durează 4 ore, iar nota minima de promovare a probei scrise este 8.

Până la promovarea definitivării, absolvenții de facultate sunt profesori debutanți. În cazul în care ei au susținut și promovat anterior titularizarea, după care pică definitivatul în această perioadă de maximum 3 sesiuni, atunci își pierd calitatea de titular, pentru că li se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată. Spre comparație, titularizarea înseamnă angajarea profesorului într-o școală pe perioadă nedeterminată.

25 comentarii

  • BRAVO!!!!
    ce subiecte au stiut avea la SPORT???? cu ce picior se loveste mingea de fotbal??? sau cu ce mana e valabila aruncarea de la 7 m la handbal??? cata vodca a baut Dobrin inainte de fiecare meci inmultit cu cate meciuri oficiale a jucat…sa se determine ce cantitate totala de vodca a baut inaintea meciurilor disputate intr-o luna?!?!?
    Sau care-i sportul cel mai vechi din Romania??
    Cum poti sa iei 3 sau 4???
    Dar facand media cu inspectiile…. se apropie de 8… :))))

    • Cititi programele de examen inainte de a va da isteti! Cum naiba reusiti sa le stiti pe toate in conditiile in care sunteti semianalfabeti? Sa se exprime oamenii competenti nu neica nimeni!!!

    • ce programa sa citesc domnule Pop M.???
      Nu ma intereseaza programele… doar ma minunez cum un om care a terminat o facultate, profeseaza bla bla bla… habar n-are de nimic din materia lui!!!
      Ce stie sa faca mai bine un profesor care a luat 3 la o examinare??? examinare din domeniul lui!!! Stie sa croseteze de 10????
      Asta nu inteleg nici eu, nici Cristiana Sabau si nici restul populatiei…

    • Mai Zorro cu manuța aia ce tii tu spada ti-ai facut mucii cravata.
      Ca profesor de sport tin sa-ti spun ca exista multe discipline teoretice ce se studiaza la sport de la anatomie,biochimie ,teoria si metodica predarii educatiei fizice si sportului. Profesorul este descoperitor de talente ,antrenor,paramedic acordand primul ajutor in cazul unui accident la clasa ori in activitatea sportiva.
      Pe vremea mea la sport erau cate 8-10 candidati pe un loc dar din cauza unuia ca tine ce isi ascunde ochii si identitatea sistemul educativ din Romania are mult de suferit.

    • Și se făcea multă gramatică: de exemplu învățam că spațiul se lasă după virgulă, nu înainte. Măcar atâta lucru trebuia să știi și tu, bêta!

    • Salariile sunt pentru cei care au trecut până acum’ prin zeci de examene, selecții și rezultate cu elevii (și care, probabil, au salarii mult mai mici decât dumneavoastră), iar cei care au astfel de rezultate, note de 2,3,… 5, 6 fiți sigur că nu vor avea loc în sistemul de învățământ, sau daca cineva le asigură pentru un timp un loc de suplinitor, în timp nu vor face față și vor renunța, în primul rând din cauza salariului.

  • Comentati fara sa fiti informati! Luati putin cartile de metodica si teoria educatiei fizice si sportului sa va faceti o idee despre ce trebuie sa invete profesorii de sport. Uitati-va ca a fost si o nota de 9.55!!!

  • Dl Neagu…..poate sti aia cu :unde nu-i cap ….vai de picioare. E valabila si aici.haaaaa….haaaa…haaaa. Si a spus-o cineva mai demult….haaaaaa

    • Raul „Adriane”, nu are rost „săți” explic „că cu matale” nu o scoate omu’ la capăt, oricât mă „chinuiesc”. Apreciez în schimb umorul „lu’ matale” !

  • Doamna Cristiana Sabau nu prea cunoaste sistemul sau e prost informata.
    Profesorul „performant” la sport nu este titularul Colegiului National „George Cosbuc” (Nasaud), doar pe o perioada de 3 luni a profesat ca suplinitor , timp in care s-a inscris la examenul de definitivare in invatamant.
    Daca sunteti un adevarat om de presa, nu denigrati o scoala si asumati-va responsabilitatea pana la capat nominalizand „personajul” in cauza

    • Exact este o pramate cu tata comisar la politie, venti suplinitor pe un an de zile din care a reusit sa stea cateva luni, din care la clasa venea doar o zi pe saptamana. Băiat de bani gata. Cum îi are cum îi dă gata. Sistemul s-a pus oarecum la punct, este o problema la supliniri.

  • Sunteti niste ignoranti si semianalfabeti, dar stiti toti sa va dati cu parerea !!!!! Sunt mai mult ca sigur ca dobitocii care isi dau cu parerea nu sunt cadre didactice, pentru ca altfel ar sti ce inseamna aceste examene si cum stau lucrurile in sistemul nostru de invatamant!!!!! Mai mult nu cred ca are rost sa comentez si nici pentru cine!

    • Lucrurile stau în felul următor, sau ar trebui să stea: un profesor, educator sau învățător mediocru ( cu note gen 3,55 sau sub 7 ) ce caută în învățământul public? Nu trebuie să existe criterii de competență și performanță ca și în alte domenii?
      Am impresia că România duce lipsă de o grevă fiscală, ca noi ,,dobitocii” și habarniștii să tăiem măcar temporar ,,robinetul” la cei obișnuiți să ceară fără să ofere nimic în schimb. Greșesc cumva?

  • Cum de nu v-a scăpat, tot din grabă, numele CNGC?
    Oare, lapsusul avut în privinta „pretiosului” candidat la definitivare, nu are legătură cu lașitatea d-voastră de ai scrie numele în articol?(nu doar…așa…rătăcit…într-un răspuns la comentarii)

  • Si pentru cei care cred ca sportul este doar sa stii cu care picior sa dai in minge, pot pune la dispozitie subiectele de la titularizare sau definitivat!!!!! Poate asa o sa va ganditi de doua ori inainte sa vorbiti in nestiinta de cauza!!!!!

  • Maritile salariul ca saraci, ore suplimentare platite se saraci parinti, vacante cam 3 luni pe ani cate o ora ,doua hai 3 pe zi si liberi, ceilslti bugetari nu exista. Numai meficii si profesorii.

  • Ce scuza rusinoasa ai gasit domnule nasaudean. Adica esti de acord cu nota patru? .Cat sa ia elevi pe care ii invata?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS