Actualitate Recomandări

Un șef serviciu din Instituția Prefectului și-a mărit de 4 ori câștigurile din pariuri sportive online

Un șef serviciu din cadrul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud și-a mărit de la un an la altul de patru ori câștigurile din pariuri sportive, potrivit documentelor afișate pe site. De la 12.300 de lei cât a câștigat în primul an din această activitate, a ajuns în următorul la 47.332 lei.

Este vorba despre Ovidiu Frenț, ocupant al funcției de prefect până în anul 2019, și rămas în cadrul instituției la vremea aceea ca șeful Serviciului afaceri europene, dezvoltare economică şi conducerea serviciilor publice deconcentrate, iar acum ca șef Serviciu Programe, Coordonare Instituțională și Situații de Urgență, unul care presupune, conform denumirii, o grămadă de responsabilități pe care le puteți vedea în imaginile de mai jos.

Totuși, începând cu anul 2020, fostul prefect a avut timp și de pariuri sportive online.

Potrivit declarației de avere din luna iunie a anului 2020, el a câștigat din pariuri sportive suma de 12.300 de lei de la Betfair International PLCS, companie care atrage atenția, undeva în josul paginii web, că ”jocurile de noroc pot crea dependență” (”jocurile de noroc trebuie jucate cu moderație, ca formă de relaxare, pariatul nu este o metodă de a realiza venituri sau de a scăpa de probleme”, etc.).

Avertismentul a fost ignorat de Ovidiu Frenț care, conform declarației de avere din 2021, ultima disponibilă, a câștigat din această activitate suma de 47.332 lei, așadar de patru ori mai mare decât în anul în care a început să se ”relaxeze”.

Ovidiu Frenț este și membru al Asociației 16 Decembrie Timișoara și al Asociației 22 Decembrie 1989 Bistrița și beneficiază, conform legii, de scutirea de la plata taxelor şi impozitelor pentru o locuinţă din proprietate şi terenul aferent acesteia.

El este cel care a declanșat, prin ieșirile sale publice, plecarea din funcție a prefectului Mica Oprea, prima dintre ele fiind în 22 Decembrie 2022, la comemorarea Zilei Revoluției. Rămâne de văzut câți bani a mai câștigat din pariuri sportive în 2022 când prefect era Mica Oprea.

CITEȘTE ȘI:

28 comentarii

  • Institutia Prefecturii sau a Prefectului…..Institutia care recompenseaza servilismul pupincurismul si neamurile celor care au fost sau sunt la putere.Daca incearca cineva sa i puna la punct, se revolta ca s terorizati.Figuri si aere , ,,,majoritatea fiind de fapt partenerul albinelor!Sa ma ierte cei care chiar isi fac treaba .

   26
   24
 • Daca o persoana apeleaza la jocurile de noroc in mod regulant, din punctul meu de vedere este o PERSOANA OPORTINISTA SI L INTERESEAZA DOAR UN SCOP PERSONaL CU O PROBLEMA LA CEREBEL…
  In rest asta cu revolutia se incadreaza la ….profitabilitate!!!!

  29
  21
 • Evoluția câștigurilor (pierderile nu sunt trecute în declarații de avere 😁) arată că gradul de dependență a crescut de la un an la altul, de 4 ori chiar. Întrebarea care se impune este: un fumător rezistă tentației de a fuma doar acasă, după orele de serviciu? Un parior care urmărește meciuri online și are la serviciu un computer pe care lucrează, conectat, la internet, plasat strategic cu ecranul la perete, rezistă? Zic să ne răspundă dânsul. E tare vorbăreț în ultima perioadă, justițiar, pus pe reinstaurarea ordinii, un lucru salutar, de altfel. Dacă nu acum, măcar la comemorarea Revoluției din 22 decembrie 2023, să transformăm evenimentul într-un șir de dezvăluiri despre activitatea din Instituția Prefectului. Poate până la urmă se sesizează cineva și o desființează.

  61
  47
 • Sper să nu mă înșel, dar domnul posta acum două zile un comentariu la articolul „Cred în povestea „terorii” din Prefectură, dar până la un punct”, comentariu în care promitea că va pleca și el din Instituția Prefectului în situația în care Mica Oprea va demisiona până la sfârșitul săptămânii. E momentul să vedem dacă are sau n-are onoare. Din partea unui membru în două asociații de revoluționari, eu aștept onoare, cinste și corectitudine. În legătură cu activitatea domnului în ceea ce privește pariurile sportive, nu văd o problemă cât timp e desfășurată în afara programului de muncă. Dacă dl. pariază în timpul orelor de program, atunci chiar e o problemă și acest șef de serviciu ar trebui tras cumva la răspundere.
  PS: Nu o susțin pe Mica Oprea, cred că nu ar fi trebuit numită în funcția de prefect „in the first place”.

  37
  8
  • Da, am găsit comentariul, așa zice. Dar am primit și un mesaj pe care îl redau întocmai: ”Prefecții nu se demit, li se cere demisia. E cutumă treaba asta, nu am inventat-o eu. 100% e meritul lui Frenț!” Așadar, probabil că se va invoca această nebuloasă. Nu știm dacă Mica Oprea a demisionat din proprie inițiativă sau i s-a cerut demisia, ca și cum ar fi fost demisă de fapt. Observ că este o tehnică prin care unii pot spune orice fiindcă știu că au dreptate indiferent de context, așa că nu mă aștept la nicio demisie din partea lui Ovidiu Frenț.

   24
   15
  • Cu siguranta nu va demisiona,daca avea onoare si ii placea munca adevarata ,pleca dupa ce a fost inlaturat din functia de prefect! Cum ii rabda pamantul pe parvenitii si oportunistii astia!!!!???

   17
   13
 • D na Cristiana Sabău
  Asta io jocul ce ne place
  Ciolanul
  In rest aveti dreptate despre cele mentionate….eu cred ca i minciuna cu pariurile
  Se acoperă suma…

  23
  14
 • Omul e dependent de multe, dar cel mai dependent e de bani nemunciți, de funcții publice, de bonusuri și avantaje de tot felul. Mare revoluționar, printre primii care au intrat în clădirea PCR din Bistrița au fost Saporo, Muștiuc și Geta, doar că ăștia au aruncat tablourile cu tătutucu și-au plecat. În schimb el, avram et comp, au rămas și sunt racordați în continuare la țâța cu ban public. Ieșirea frențului într-un moment solemn, nu a fost cu scopul de-a readuce democrația în fosta clădire PCR, cât pentru a scăpa de cea care i-a stricat programul lejer și eventual de-a reveni el la butoane. Eu, am spus-o și-o repet, Radu Moldovan, nu merge după fentă, mai ales după amenințările legate de politică.
  PĂREREA MEA!

  39
  14
  • In 90 avea 22 de ani.Era student la zi .Nu ca astia care va conduc si va dau ordine sa haliti rahat,cu bac ul luat la 30 la seral pe la Teaca,Telciu ,Prund.Plus facultati la distanta prin magazii la casa sindicatelor.

   37
   11
 • Chiar nimeni nu se gandeste ca acele venituri pot sa nu fie din pariuri? Poate e o forma de spalare de bani… Caracterul omului poate fi verificat numai daca e pus intr-o functie , nu neaparat publica. Prin demisia anuntata , d-na Mica Oprea dovedeste ca are obraz spre deosebire de altii care traiesc intr-o balacareala continua . Nu e vorba numai de d-l , mai sunt si alti deputati si senatori care au lovit un om „cazut la pamant” , dovedind ca au un caracter mic , de care ar trebui sa le fie jena. Misogini si provinciali …Dar , de , sunt oameni politici pentru care nu conteaza (constiinta si caracterul…). Primeaza numai banii si puterea.

  22
  25
  • Domnu Leo,de data asta ai dat o in ,,revolutie culturala”.Spun asta pentru ca vad din comentariile pe care le expui ca esti un admirator al fenomenului sportiv ,in speta handba.Ca mai toate sporturile profesioniste ,fotbal,handbal,baschet,hochei,tenis si multe altele sponsorii importanti ai acestor activitati sunt firmele de pariuri sportive.Asta se poate deduce din banerele de reclama care sunt afisate pe arenele sportive,inscriptii pe tricouri si minute bune de reclama la tv,radio si in presa.Ca e bine sau rau e alta discutie.Sunt in cadru legal si se platesc taxe.Castigurile sunt impozitate la sursa si nu exista cel putin la nivelul sumelor de care e vorba in declaratia de venituri de spalare de bani ,pentru ca sunt nesemnificative pentru aceste companii si sunt foarte urmarite si toate tranzactiile ,depuneri si ridicari de castiguri se fac on line,deci cu ,,urme” .Daca fac potlogarii le fac cu sume de ordinul zecilor de milioane de euro nu cu 10.000 de euro pe an .Revenind la domnul Frent…E cumva in fisa postului ca e interzis unui functionar sa joace la pariuri sportive ,legale? A fost dovedit ca merge in sali de joc la pacanele?Si aste s legale numai ca sunt socotite pasiunea,, incultilor”.Joaca pe datorie? A jucat banii institutiei?Chiar prin presa apar reclame la pariuri sportive.Acum …omul a cazut intr o capcana.Cei care au scos castanele din foc cu mana lui il mazilesc si pe el.Operatiune clasica. Dar ce mai urmeaza? Dezvaluiri din viata personala?Daca nu merge nici aia probabil va fi declarat putinist.

   45
   8
 • Boomer, e mai periculos uN om care practica jocurile de noroc decat unul care comisioneaza diferite activitati preplatite !!!!
  Asta are ceva lacap….care dupa cum zice poate i se trag de la revolutie!!! Cica atunci s a tras!°

  10
  19
  • Asa i buey pinguinilor…vorba lui Alinutza de la penaleu,e timpul sa mai lasam traumele de la revolutie…Sa lasam sekuristii si odraslele lor sa ne o traga fara sa i mai deranjam.Noroc ca va mai da statul militaro-socialist tichete de ajutor sa mai vedeti ,,lidalu” pe dinauntru.

   12
   4
 • 1. as vrea sa-i vad fisa postului, ce dracu face asta zilnic, de dupa retragerea din prefect tot nu s-a dat dus
  2. scutit de impozite de ce? revolutionar, e cumva CHE GHEVARA io chiar nu inteleg, nu toti am suferit in comunism (bine nu toti ca erau loazele securiste si pcriste)
  3. pur si simplu un dependent are o functie de conducere, cica, oooooooo
  4. L-am urmarit ceva vreme cand era prefect el si dolha niste parveniti, care ne dadeau lectii pusi politic sa nu uitam
  5. era el – cretu si avram cu ala micu nu tin minte acuma, agariciu ala mic de e pe la psd de mult unul cu lipirea de afise etc nu mai tin minte numele…. umblau in grup atunci cu aprinderea bisericii care i-a adus la putee aduceti-va aminte…….sunt sigur ca e ceva obscur acolo…..
  apreciez ca ati scris despre el
  P.S.
  eram dimineata venind de la lidal si un tip in geaca portocalie gen supercom, cred ca era ceva sefutz, povestea la telefon cum fac cocalarii stragand tare, ca am scapat de mica oprea si mai ramane malaicu, ceva de genu asta, pe bune am ramas masca

  23
  24
 • Oare e vaccinat? Ca daca nu e are o problema.A pus-o in pericol pe miss …Dar masca o purta acum doi ani? L-ati vazut astia cu amintiri ?Pe Stelica nu vi-amintiti cand va baga in case la 6 seara in week-end si la 8 seara in restul zilelor?De aia era buna miss Mica.O meritati si ea va merita buey focilor.Vigilentilor.Auzi la ei…A albit spagile.De aia meritati sa va dea soferii si chelnerii in bot pana abia respirati.Nick ul nu e la misto.Cititi si convigeti-va.

  25
  9
 • E suflet mare: din luna aprilie 2022 cazează și ucraineni, deci nu are timp de pokanele, trebuie sa încaseze si cota de 20/50 pe zi/refugiat.
  Pentru asta a luptat la revoluție.
  Omul are un hobby: iubirea de arginti, deci sa facem o cheta și să îl ajutam.

  20
  14
 • Corul de bocitoare si-a atins scopul. Doamna de Fier se retrage si ne intoarcem la atmosfera de cenaclu literar , captusiti de probleme personale, cimitirul elefantilor din politica se poate extinde si din cand, in cand, se poate bea si „agheazma”. In concluzie, presa te ridica, presa te coboara. Probabil s-a facut loc pentru o tanara speranta PSD-ista, Bolek sau Lolek, pentru a acumula experienta administrativa, pentru sefia CJ in 2024.

  10
  9
 • Pentru „un nimeni”.
  Mare dreptate aveți.
  Minciuna și ura caracterizează nația noastră.
  Cel puțin să și asume ceia ce zic.

  12
  1
 • Ti s a parut bai propagandistule ca tin partea peeseedee? Aia cu Stefan Gheorghiu si astia la care le sugi ciorapii ,cu doctoratele.Au invatat de la psd ca ei au fost primii ,,doctori”.De zia se si inteleg asa de bine.Sefu’ tau ,asta de a terminat scoala de muzica ca a picat la treapta ce doctorat are? E prea mic si nu i scotoceste nimeni prin diplomele alea de doi bani.

  8
  3
 • Domnul Frent nu are de ce sa isi dea demisia. I se poate trece cu vederea entuziasmul din declaratie. Iar pana la urma nu asta a fost subiectul iesirii lui in presa. El a semnalat niste derapaje, a sesizat niste incalcari flagrante ale legii, hartuiri si nereguli… iar pentru asta, acum sa plateasca el? Nu este cazul!

  13
  19
 • daca omu nu zicea nimic si tacea malc ca toti lasii din institutiile publice care vada dar tac….nu ii cauta nimeni declaratia de avere! sau nu era interesant! daca ati lua la verificat declaratiile tuturor celor care sunt prin ministerul de interne si alte ministere….credeti-ma ca sunt fffff multi care isi mai incearca norocul….nu cred ca asta este gresit….altii fac niste magarii de doamne feri si nu ii pune nimeni pe tapet. Nu cred ca asta era problema! problema este ca din ce in ce mai evident, violenta isi face loc atat la privati cat si la stat!!! si se tolereaza! mai mult decat ca se joaca la jocuri de noroc….presa face reclama in draci la jocuri de noroc!!!! si atunci de ce sa ne miram??? orcie ziar sau tv deschizi pe primul loc sunt jocurile de noroc !!!!! ziarele le publica ca doar sunt buni banii lor…..dar daca ii fac altii….nu mai sunt buni…Iar daca cineva este dovedit ca a facuta asta in timpul programului…atunci e alta discutie!

  7
  2
 • A anticipa câştigătorul într-o competiție sportivă, între două echipe ţine mai mult de partea analiză ( cunoscut echipele , evoluţie compoziție, stare jucători, rezultare anterioare)..în timp ce a anticipa scorul e un pic mai mult chestie de noroc.

  poate fi un hobby personal, ça şi investițiile la bursă, cele în cryptomonede ce implică informarea, cunoaşterea mediului competițional sportiv.

  Fiecăruia îi aparțin banii şi timpul ( cel personal) fiecare face ce vrea cu ei.

  O zonă ce ține de apetitul pt risc a fiecăruia.

  Însă utilizarea timpului de muncă în scopuri personale e o altă discuție.

  Dacă în mod repetat, abuziv o persoană ignoră conştient sarcinile şi atribuțiunile de serviciu..jucând , sau muncind pentru el sau entitate din timpul angajatorului…e o problemă.
  Apoi filozofic vorbind, sunt unii oameni care au o performanță mai mare ca alții, îşi îndeplinesc 100% din atribuții în 70% timp..acolo ar fi etic vorbind o chestiune de echitabilalitate…oferi acelaşi salariu pentru două persoane, unul îşi face partea în 7 ore altul în 10..cumva trebuie să tolerezi o parte din activitățile extra din cele 3 ore sau oferi o renumerație mai mare şi atunci ceri implicare 100%.

  însă e în sarcina angajatorului să vină cu probe concrete.dovezi despre utilizarea timpului la muncă.
  altfel sunt simple speculații, alegații.
  desigur ridică semne de întrebare…dar când e vorba de tranşat dacă o percepție subiectivă..sau o părere ..trebuie mai mult. un ecran cu fața la perete poate fi şi o măsură profesională păstrarea unor secrete ce țin de natura serviciului. un log informatic pe durata a 3 ore conectare la ip ul site ului de jocuri plus operațiunile efectuate (cumpărări vânzări) e o altă poveste.
  nici controlul până la cele mici detalii nu e o atmosferă bună de lucru, micromanagementul e contraproductiv..rişti să ai oamenii terminați.

  4
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS