Actualitate

Un urs a intrat într-o gospodărie din Cușma și a omorât doi porci

46049864 - brown bear in the forest

S-a întâmplat miercuri seară, în jurul orei 22.00, la Cușma, comuna Livezile. O femeie extrem de speriată a solicitat ajutor prin 112 spunând că un urs a intrat în curtea locuinței și îi atacă animalele. În momentul apelului, persoana a afirmat că se află în casă.

Spre locul indicat a pornit imediat un echipaj de jandarmi. Între timp au fost anunțați reprezentanți ai Primăriei Livezile, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție Județean, Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Forestiere, Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, precum și ai Ocolului Silvic Bistrița.

Pe lângă echipajul de jandarmi din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil Bistrița, a ajuns la fața locului și viceprimarul comunei Livezile. Împreună au constatat că ursul, care se întorsese între timp în pădure, a omorât doi porci și a avariat o anexă gospodărească.

Reprezentanții Primăriei Livezile au întocmit în această dimineață adresa către comisia de constatare și evaluare a pagubelor, care urmează să stabilească exact daunele.

”Rugăm cetățenii care locuiesc în zone frecventate de urși să manifeste o atenție deosebită în această perioadă și să anunțe imediat autoritățile în momentul în care observă animale sălbatice în apropierea locuințelor”, transmite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3014702895325847

Foto cu caracter ilustrativ

Etichete

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.