Actualitate

Un voluntar SMURD și Salvamont le cere magistraților bistrițeni să-i redea libertatea

O instanță a Tribunalului Bistrița-Năsăud va discuta astăzi cererea unui voluntar SMURD, arestat, care contestă măsura și cere să fie pus în libertate. Bărbatul este acuzat de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. 

Bărbatul este italian, se numește Alberto Cristaudi, are 45 de ani și locuieşte în România de 18 ani. În țara noastră a ajuns în 2004 în interes de serviciu şi urma să stea trei zile. Compania la care era country manager pe România avea un punct de lucru şi în Baia Mare, deşi sediul era la Cluj-Napoca, iar Maramureşul i-a plăcut atât de mult, încât după un an s-a mutat aici.  În 2015 a început să facă voluntariat la Salvamont Cluj şi la SMURD Maramureş.

În data de 14 mai a.c., într-un moment de  neatenție, italianul a lovit mortal un bărbat pe raza localităţii Lăpuşel din Maramureș. În loc să oprească pentru a acorda ajutor victimei de 45 de ani, Alberto a fugit de la locul accidentului, a transmis Poliția, însă italianul ar fi declarat că s-a întors de două ori la locul accidentului.

 ”La data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au intervenit la un accident rutier produs pe D.N. 1C, în localitatea Lăpușel. Deplasați la fața locului, din primele verificări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 47 de ani, din Lăpușel, care se deplasa în calitate de pieton, a fost accidentat mortal de către un autoturism, care se deplasa înspre municipiul Baia Mare”, a transmis IPJ Maramureş.

Au urmat ore întregi de căutări, autoturismul fiind găsit cu ajutorul camerelor de supraveghere. Italianul a fost dat în consemn la frontieră, iar şeful Poliţiei Rutiere Maramureş a încercat de nenumărate ori să-l contacteze telefonic pentru a se preda.

Ulterior, italianul a fost dus la audieri în fața procurorilor, a fost reținut și ulterior arestat pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

După mai multe înfățișări la Tribunalul Maramureș, s-a decis strămutarea cauzei la Bistrița.

ACTUALIZARE Instanța a amânat pronunțarea hotărârii judecătorești la data de 22 noiembrie 2023.

Sursa foto: Facebook Alberto Cristaudi

5 comentarii

 • A omorât un om și a fugit de la locul faptei el fiind VOLUNTAR SMURD!!! Daca ii acorda primul ajutor poate scăpa omul cu viața. Era drogat? Era beat? Din ceva cauză nu a oprit. Justiția să își facă datoria și să plătească pentru faptele sale pentru că o familie a rămas fără cineva drag din cauza lui.

  50
  1
 • Nu are nicio scuză.Că a lovit un om din neatenție, s-a întâmplat, nu a fost cu intenție, din partea mea putea să-i dea și cu suspendare (dacă nu era băut sau drogat). Dar faptul că a fugit de la locul accidentului, nu are nicio scuză, pentru asta merită 20 de ani de închisoare. Mai ales că era voluntar la SMURD, știa ce să facă pentru salvarea victimei, avea cel puțin o minimă pregătire medicală, cunoștea procedurile.

  21
 • A fost indrumat aici de catre colegi si amici cu anumite preferinte.Amici care sunt pe cai mari in oras si in judet.Depinde daca si justitia din judetul B N a fost penetrata de acei amici.

  6
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.