Actualitate Recomandări

Unde ar putea fi mutate patinoarul și pumptrack-ul. Primarul Ioan Turc: Terenul este foarte generos

Patinoarul sintetic aflat acum în Piața Centrală și circuitul de pumptrack modular din parcarea Hotelului Metropolis ar putea funcționa, în viitor, în același loc, a spus primarul Bistriței, Ioan Turc.

”Dacă reușim să cumpărăm baza Gloria, eu văd skate-ul, pumptrack-ul și toate aceste elemente care au produs foarte multă bucurie copiilor, inclusiv patinoarul sintetic, și de ce unul cu gheață naturală, pe terenul sintetic mic, care este foarte generos. Am făcut niște măsurători”, a spus Ioan Turc, răspunzând unei întrebări care i-a fost adresată de consilierul UDMR Mathe Attila care a felicitat Primăria Bistrița pentru că și anul acesta continuă să investească în elemente de skate parc.

Reamintim că anul trecut, municipalitatea a cheltuit 267.200 de lei pentru furnizarea și montajul pistei modulare pentru biciclete, trotinete și skateboard, pumptrackul modular.

Este practic o pistă cu suprafeţe speciale, forme şi curbe antrenante. Pe acest circuit, adolescenţii şi copiii se pot da cu bicicleta, trotineta sau chiar pe skateboard. Cei care adoră acest sport recunosc că e nevoie de mult antrenament. Sportivii spun că senzaţiile date de o astfel de pistă sunt unice.

Când nu au la dispoziţie un astfel de traseu, mulţi exersează în locuri improvizate. Pista modulară poate fi demontată şi asamblată în diverse forme. Remontarea durează doar două ore. Astfel de piste există la Oradea și Târgu Mureș.

12 comentarii

 • Patinoarul fiind super aglomerat 😂 ar putea fi relocat 😂 pe Valea Ghinzi ( strada gunoieului județul ) acolo unde este poligonul și va avea tot același număr de clienți cât a avut și pe centru.
  Este un dezavantaj că acolo s-ar putea să-l ia alunecările de teren și să-l transforme în piscină în albia râul dar mă gândesc că când sau gândit să facă tăhui blocuri pe dealul Cocoșu care vine la vale pot pune și patinoarul acolo.

  • În parcarea de pe strada Tabără din mijlocul Păduri Codrișor :o)

  • În cartierul Subcetate a fost un teren de spor după câte cunosc eu a fost singurul teren de sport public ( execepție cele din Schullerward) la care avea acces oricine. Ca urmare faptului că a avut succes și mergeau copii acolo a fost desființat fiindcă îl deranja asta pe un vecin. Acum nu mai este nicio facilitate sportivă și de agrement în Cartierul Subcetate.

  • Să-l mute pe Bălcescu în locul punctului termic și patinoarul va fi plin ochi de pensionari de aceea cu pensi speciale hi, hi
   PS
   Uitasem Felicitări turc hi, hi

 • Insuccesul patinoarului se datorează locație extrem de proaste ales într-o parte a orașului foarte îmbătrânită practic fără copii. Altfel era situația dacă s-ar fi pus patinoarul în cartierele de blocuri unde sunt întradevăr copii exemplu pe Arțarilor sau în noile cartiere de case unde sunt oameni tineri cu mulți copii exemplu pe Drumul Cetăți unde a fost LDP unde s-ar fi aflat la egală distanță de cartierele Subcetate, Compozitorilor, Henri Coandă și Soarelui. Dar ce să faci unde nu-i cap vai de picioare și pentru prostiile unora din primărie trebuie să plătim noi toți Bistrițenii.

  • Când eram prichindei nu erau atâtea mașini și ne puteam juca în fața blocurilor și megeam și făceam sport pe terenurile de la școlile din cartier. Acum sau umplut strada de mașini și parcări nu mai au copii unde să se joace afară iar pe terenurile de sport de la școli nu mai pot merge fiindcă sunt închise și bine păzite de bodyguardzi ca nu cumva să intre vreun copil. Prin urmare copii noștri stau toată ziua în casă pe telefoane și calculatoare. Dacă ați fii inteligenti aici am multe semne de întrebare ați aduce facilități sportive acolo unde este mare nevoie printre blocuri și în cartiere de case.

 • Distrugerea uni teren de fotbal să faceți toate prostie de patinoar ,în loc să lăsați un teren de fotbal pentru copii distrugeți ce este bun să facă copii sport și fotbal pe sintetic . În campanie electorala ați promis terenuri de fotbal pentru copii și juniori și acuma ,vreți să desființați terenul de fotbal din parc cel sintetic nu aveți caracter pentru copii și juniori să faceți academia care ați promis.

 • Cine a hotărât asta domnule primar?
  Directoarea de la turism?
  Mai este directie sau ați desființat o?
  Cu ce se ocupa această direcție cu doi șefi de serviciu și director, când nu se schiază?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.