Actualitate

Unde căutau noi clienți traficanții de droguri și ce metode foloseau

Patru tineri, acuzați că au făcut trafic de droguri de mare risc pe care le-au vândut unor consumatori din Bistrița-Năsăud sau le-au dat gratuit unor minori au fost arestați preventiv în urma unor percheziții făcute de polițiști și procurori DIICOT care au strâns dovezi.

Cei 4 tineri, în mod repetat, ar fi procurat, transportat, porționat și comercializat diverse cantități de droguri de mare risc (3-CMC) către consumatori din județul Bistrița-Năsăud pentru 100 de lei/doză, iar cu ocazia unor petreceri private, ar fi oferit, gratuit, cantități de drog de mare risc inclusiv unor minori, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În perioada iulie – august 2023, unul dintre aceștia ar fi pus la dispoziție imobilul în care locuia pentru consumul de droguri.

În cursul zilei de joi, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au efectuat 5 percheziții domiciliare și au descoperit și ridicat 4 telefoane mobile, 9 cartele, 2 grindere, mai multe plicuri și bunuri cu urme de substanță pulverulentă de culoare albă și urme de substanțe vegetale de culoare verde oliv.

În aceeași zi, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 4 persoane bănuite. Vineri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor 4 reținuți pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în locuință, ambele în formă continuată.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, I.P.J. Bistrița-Năsăud, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din I.P.J. Bistrița-Năsăud și Maramureș. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS