Actualitate

În ce fază sunt lucrările la Pasajul Decebal. ”Orașul așteaptă acest lucru”

Lucrările la pasajul pietonal subteran din zona Pieței Decebal, parte a proiectului cu bani europeni ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” derulat de Primăria Bistrița, au trecut în etapa următoare.

”Am agreat cu constructorul un calendar strâns, în așa fel încât până de Crăciun să putem deschide circulația peste pasaj. Constructorul a găsit o soluție ingenioasă, pe un suport de grinzi a pus o folie pentru a se putea lucra de dimineața și până noaptea, chiar dacă plouă. Pentru acest pasaj au fost turnați inițial 250 de piloți forați, iar în urma unei expertize au mai fost turnați încă 200. A urmat un proces de retezare a piloților, finisarea acestora, s-a turnat o șapă de egalizare, s-a pus o membrană bentonitică peste care s-a mai turnat o mebrană hidroizolantă, urmează să se toarne pereți din beton, vor fi făcute lucrările necesare turnării radierului, după care vor fi montate grinzile. Apoi vor fi făcute celelalte lucrări pentru a putea fi trase și straturile de asfalt, iar circulația să poată fi redeschisă. Știu, orașul așteaptă acest lucru și ne străduim, constructor, Primărie, proiectanți, diriginți de șantier, să încheiem lucrările în așa fel încât circulația să fie redeschisă. Ulterior, în subteran, lucrările vor continua până la finalizare, lucru care se va întâmpla undeva în trimestrul I al anului viitor”, spune primarul Ioan Turc într-o filmare realizată la fața locului.

….

53 comentarii

  • @Ptr levi

   …..a mea părere e, dacă îi cuplează așa cum tu menționezi se vor mișca exact cum se mișcă compresa unei bătrâne….iar acuma te întreb eu pe tine, tu ști cum e??…

   14
  • @Ptr levi

   Se apropie sfârșitul de săptămână… fă ceea ce îți place cel mai mult, simte-te excepțional.
   Sus inima 😉

 • Ganditi-va ca urmeaza pasajul pe sub calea ferata din zona Garii. Nici nu vreau sa ma gandesc la ce harababura va fi in zona Autogarii si peste linie. Sper ca acea situatie ciudata, cu pilonii forati, sa fie un exemplu si pentru cei care locuiesc in blocul cu 10 etaje din zona.

  38
  8
  • Mie nu de problemele cu care vor fi nenorociți cei din blocul Dalas şi celor de pe strada Tărpiului care nu vor mai putea ieşi din curți şi de harababura şi blocajul produs de acest şantier aduc vorbire acum ci de situația criminală de după fiindcă acest pasaj penibil aşa cum este proiectat acum va produce extrem de multe acidente. Cine va plăti pentru distrugerea maşinilor ?!!!!!!!!!!!!
   Cine va plăti viețile oamenilor ?!!!!!!!!!!!
   😢😢😢😢😢

   https://timponline.ro/variantele-de-stabilire-a-legaturilor-intre-pasajul-subteran-si-strazile-laterale-analizate-la-primaria-bistrita/

   143
   8
  • Tu scrii, tu răspunzi, tu îți dai like-uri. Pasajul trebuie executat în regim de urgență, trebuia făcut încă de pe vremea lui Ceaușescu. Părerea mea e că acolo ar fi mers mai bine o pasarelă, dar dacă pasaj vor, pasaj să fie. Casele care stau în calea proiectului trebuie expropriate, demolate și amenajate sensuri giratorii generoase, plus spații verzi, băncuțe, fântâni arteziene. E atât de simplu, doar că trebuie un primar cu cojones. Nu pot sta niște cotețe de găini și lemnării în calea dezvoltării unui oraș! În Târgu Mureș primăria expropiaza și demolează la greu, vezi intersecția de la Ungheni – Târnăveni – Acățari sau intersecția din capătul străzii Barajului. Întâi se incearcă achiziția casei la prețul pieței, dacă proprietarul nu dorește să vândă sau cere milioane de euro, se expropriază.

   2
   41
  • @ ares, Ai avut curiozitatea să te uiți pe aiureala de proiect PUZ elobarat de „proiectanții” din Dej ?
   Este plin Dejul de pasaje subterane de unde acești proiectați au învățat cum funcționează :o) .
   Mai bine să nu se facă nimic decât să se facă un dezastru mai ales că avem o experiență recentă în Bistrița cu alte bazaconii care au fost făcute numai ca-să fie făcute.
   După ce te uiți pe acest PUZ dacă mai vrei mai putem discuta.

   32
  • ares îți doresc mult de tot să-ți se demoleze locuința în care stai !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Numai Ceaușescu demola tot și după câte știu eu nu a sfârșit tocmai bine.

   30
   2
  • Dacă tot vreți demolări eu spun să se înceapă cu casele ilegale.
   Ce spui de asta Bălane ?

   13
   2
 • Oricât au comentat unii ca hau că bau, pasajul vine tare din urma daca executantul se tine de treaba. Succes, vrem sa îl vedem funcțional.

  18
  79
 • Paraca-i vad pe acesti gura sparta cum se vor da de-a dura cu plasutele in mana pe scarile rde bine le vor aprecia cand totul va fi gata.
  Castigul este dublu, la soferii aflati in trafic ca nu mai stau la semafor cu motoarele pornite poluand si mai tare dar si bistritenii cu greutati in mana venind de la piata si cumparaturi ca nu vor astepta culoarea rosie de trecere.
  O sa fie pe loc preluati de scara automata.
  Domnie bre , domnie care va face sa schelalaiti pana o sa o folositi.
  Felicitari IOAN TURC si vreau sa mai vad inca patru astfel de treceri in locurile indicate si amintite in sedintele de CL din vremea lui OTC.

  16
  126
  • Prostu dacă nu-i fudul parcă nu-i prost destul. Măi nimurugilor dacă tot faceți o prostie măcar tăceți nu bateți tamtamul şi vă lăudați cu ea .

   98
   4
  • Tu esti fraierul de serviciu al primarului.Dupa ce ti ai ,,vandut” partidul si i ai dat un consilier care voteaza prin CL cu doua mâini tot ce propun liberalii ,nici nu ti a dat autorizatie la casa.Ba mai mult pe consilier l a numit director in parcul industrial si pe nemaivazutul ecologist l-a numit director in dsp.Asa ca ai ramas singurul din fosta conducere a partidului ecologist cu mâna la banana si cu datul din clanța.

   29
   1
  • Bălănel şi miaunel eşti penibil lafel ca pasajele ha ha Scările rulante sunt doar pe urcare ( Caracalul poate fi mândru ) ha ha. Ca-să urci pe scările rulante trebuie mai întâi pe să cobori foarte nasol pe scări simple nasoale cu bagajele în mână ha, ha
   Pe la trecerea simplă de pietoni de la suprafață era mult mai simplu şi eficient însă dacă eşti tembel numai la prosti te duce capul.

   36
   1
 • Intreb ( pt a doua oara) : cu ce bani se vor deconta lucrarile care se vor face anul viitor, deoarece fondurile europene permit plati doar pana la sfarsitul anului 2023? In rest cred ca pasajul o sa fie util pt fluidizarea circulatiei! Si sper sa nu devina “hotel” si hazna!

  29
  2
  • Cu un credit bancar ,purtator de dobanzi iar rambursarea va fi din cresterea impozitelor pe cladiri si a taxelor locale ca pe venituri generate de infrastructura auto (parcari ) nu se vor baza ca au disparut .

   16
   1
  • @ V, Poate renunță la prostia de pasaj Gării -Tărpiului sau la sania pe şine sau la pistele de biciclete pe străzile imposibile Budac şi Jelna sau poate la Trenuleț şi aşa o să aibă bani să continue acest pasaj inutil.
   Glumesc cei din primărie sun consecvenți în prostie nu renunță la aberațiile lor şi tot bietul cetățean va fi împovărat şi mai mult şi va plăti pentru prostiile lor.

   47
   3
 • Oare de ce îi este ruşine lui Turc să dea ochii cu Bistrițeni de a ajuns să se filmeze noaptea în catacombe ?!

  70
  6
 • Un element din structura de rezistenta din beton turnat dupa 28 zile ajunge la 100% capacitate portanta , nu sunt montate nici grinzile faza dupa care se va turna placa de beton care ar trebui sa stea o luna pana la deschiderea traficului si pana la craciun mai sunt numai 5 saptamani deci termenele astea cu circulatia deschisa de sarbatori sunt fictiune, asta daca nu se adopta varianta cu heirup lucrari de mantuiala si dupa aia reparam ce se strica.

  50
  3
 • Deranj a fost ,este si va mai fi o perioada,dar orasul incepe sa arate bine si va arata si mai bine, iar carcotasii se vor mandri cu orasul Bistrita.Nu poti manca papara daca nu spargi oul,acum haideti cu hateuri,dar sa nu va prind pe pasaj sau sub pasaj.

  8
  69
 • N-ai cu cine,plin orasul acesta de specialisti in urbanistica ,in politica in fotbal nu mai spun,dar toti sunt Gica Contra,orasul chiar incepe sa arate bine,cu pasajele se va fluidiza circulatia iar in ce priveste agresiunea ,era doar o invitatie pentru cei nemultumiti sa gaseasca rute alternative.Tot pentru cei mentionati ,raspunsul jignitor,agresivitatea limbajului nu este un argument pentru a sustine o parere,in rest va doresc toate cele bune.

  7
  45
 • Bai PAPAGALILOR, voi estia fara nume sunteti nocivi, macar eu am avut curajul initiativelor in sedinte CL , neplatit de nimeni dar am reusit sa imi pun amprenta si sa imi treaca cat de tarziu propunerile.
  Sunteti niste neica nimeni cu memorie scurta de arici pogonici si imi aduceti cuvinte nepotrivite uitand sa va vedeti in oglinda la hidosenia voastra.
  Sunt mandru si puteti cauta stenogramele de sedinte sa aflati clar ca sunt un om respectat si tocmai de aceea o sa se mai faca niste treceri subterane.
  Sa va asteptati fraierilor la asta, insa pentru bistritenii normali la cap ele sunt foarte folositoare.

  3
  61
  • Bălane când toți oamenii spun că eşti ” beat ” du-te şi te culcă.
   Prosti însă sunt cei din primărie care au pus botul la prostile tale şi acum au ajuns de râsu lumi .

   52
   2
  • În orașele dezvoltate cu cap, pasajele subterane se fac pt a trece mașinile. Orașul asta se dezvolta pt a ne deplasa doar cu mașina? Nu avem spatii nici pe trotuare sa mergem ca pietoni nici pe bicicleta.

 • Chiar dacă e o soluție rudimentară, dacă ea funcționează, înseamnă că și-a atins scopul! ieftin și util, permite continuarea lucrărilor pe vreme nefavorabilă, cu o cheltuială infimă!

  1
  17
 • Stadionul este în proprietatea lichidatorului F.C. Gloria 1929. De 3 ani se tot vântură cu cumpărarea lui de către Primărie. Campanie electorală în 2020 și 2024… Se vedem dacă noul C.L. din 2024 va avea curajul să-l cumpere. Nimeni nu vrea să ne explice de ce un bun public a fost dat pleașcă, gratuit, la o societatea comercială privată S.A. , o echipă de fotbal din „Cooperativă”, care ulterior a falimentat. Caz unic în țară. Oare dorm bine consilierii care au votat asemenea inepție. Cine sunt ei?

  2
  2
 • Mă grăbesc la muncă și să duc copii la școală nu toți suntem bujetari tăietori de frunză la câini prin primărie ca și tine și din lipsă de ocupație numai prosti vă trec prin capul ăla sec cu care îngreunați viața oamenilor nu vă este de ajuns că și așa aveți salari nesimțite nemuncite.

  21
 • AUTORIZATU !
  ( GRABESTE-te) si pune mana pe carte ca esti analfabet functional repetent ,insa ai chef sa postezi prostia personala.
  Fa bine si tine fleanca inchisa.

  2
  44
  • Bălane cum ai făcut cu electrictatea și apa la casa ilegală că vreau și eu să fac manevra asta ?

   38
   1
  • Păi cică Bălan este ” ecologist ” 😂asta înseamnă că are pe casa ilegală o morişcă eoliană care produce electricitate şi bea apă de ploaie colectată de pe acoperiş sau nu ….. 😂

   28
   1
  • Fiind ” ecologist ” bănuesc că are fosă septică ” ecologică ” . Când se umple fosa poate folosi wc-ul personal al lui Turc din Primărie că doar de aceea sunt amici :o) .

   15
  • Se va publica online şi refăcut proiectul pasajului subteran numai după ce pasajul va fi gata aşa pot vedea ce a ieşit şi modifica proiectul în funcție de cea ieşit 🤣.

   42
  • Singurul efect şi nu benefic al acestui pasaj subteran este îngustarea şi mai mult a intrărilor pe străzile Ursului şi Cuza Vodă 🤮

   28
   1
  • Totuși știe cineva cum va arăta pasajul subteran, măcar construtorul știe cum va arată pasajul ?

  • Confor legi beneficiarul era obligat să amplaseze un panou lângă şantier cu o schiță cum va arată pasajul subteran cine este beneficiarul, constructorul, arhitectul şi TERMENUL PÂNĂ CĂND TREBUIE FINALIZAT!

  • Primăria a amplasat cumva un panou de afişaj cu PUZ-ul propus pentru pasajului subteran Gãrii – Tărpiului la intrările în pasajul subteran ăla cu agresiunile sexuale să ştie şi locuitorii Bistriței ce o să li-se întâmple.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.