Actualitate

Unde se introduc restricții de week-end. O comună în scenariul roșu, șapte în cel verde. Hotărârea CJSU

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud nr. 111/26.04.2021, intră în vigoare următoarele măsuri:

Acolo unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori (scenariu roșu), unitatea administrativ-teritorială Șieu Măgheruș:

se interzice activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Se aplică următoarele restricții în unitățile administrativ-teritoriale Dumitra, Dumitrița, Negrilești, Petre Rareș, Șieu Odorhei, Șintereag, Tiha Bârgăului, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori (senariul verde):

activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-22.00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

În unitățile administrativ-teritoriale Monor, Budești, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1000 de locuitori, se introduc restricțiile pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică aplicate în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 348/2021.

Așadar, în vigoare sunt restricții de week-end (circulație interzisă începând cu ora 20.00 și magazine închise la ora 18.00 vinerea, sâmbăta și duminica) în comunele Budești, Ciceu Giurgești, Monor.

Aceste măsuri intră în vigoare în 27 aprilie și se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3656503557812441

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.