Actualitate Recomandări

Ungaria îşi închide graniţele din 1 septembrie. Cum se va face tranzitarea

Ungaria a anunţat că îşi închide graniţele pentru străini de marţi 1 septembrie în încercarea de a reduce infectările cu noul coronavirus.

Cetăţenii ungari care se întorc din străinătate vor fi nevoiţi să stea 14 zile în carantină sau să prezinte două teste negative pe care trebuie să le plătească. 

Guvernul Ungariei a indicat faptul că închiderea graniţelor va dura o lună.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că a solicitat, prin Ambasada de la Budapesta, clarificări privind deciziile luate de autorităţile ungare pentru gestionarea pandemiei de Covid-19 şi privind impactul acestora asupra românilor care călătoresc în Ungaria sau tranzitează ţara, în drum spre alte state europene.

Ministrul Bogdan Aurescu a avut o convorbire telefonică cu omologul său ungar Péter Szijjártó. El i-a solicitat interlocutorului informații privind conținutul exact al măsurilor vizate, insistând asupra luării în considerare a impactului acestora asupra cetățenilor români care tranzitează Ungaria, precum și în privința cetățenilor români – lucrători transfrontalieri.

În cadrul discuției a fost obținută confirmarea, din partea ministrului Péter Szijjártó, că tranzitul cetățenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetățenilor români – lucrători transfrontalieri, nu vor fi afectate.

Astfel, conform oficialului ungar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite. A arătat că regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei. De asemenea, a sugerat ca autoritățile polițienești de resort din cele două state să mențină un contact apropiat în perioada imediat următoare pentru eventuale clarificări tehnice.

Etichete

3 comentarii

  • Era de așteptat ! Sub pretextul pandemiei , Orbán vrea sa le arate pisica romanilor : “ grija mare , romanasi ! Pun bariera cand vrea muschii mei ! “

  • se poate tranzita ungaria nu incurca lucrurile, nu poti merge in vacanta la unguri. In rest sunt culoare de tranzit oricand poti traversa tara vecina !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS