Actualitate

Unii fură brazii, alţii îi confiscă şi alţii îi vând!

Afacere cu brazi furaţi, confiscaţi şi apoi vânduţi în piaţă la preţ dublu faţă de cel de achiziţie. Poliţiştii, jandarmii şi inspectorii silvici au confiscat din Bistriţa-Năsăud sute de brazi de la hoţii de pomi de Crăciun. Cum marfa este perisabilă, ea este vândută la preţ de en-gros celor interesaţi care, la rândul lor, încearcă să dea lovitura în pieţele din Bistriţa.

Unii fură brazii din pădure, alţii îi confiscă şi alţii îi vând în piaţă. Aşa decurg lucrurile în judeţul nostru unde pieţele s-au umplut cu pomi de Crăciun tăiaţi din pădurile de la noi.  Comercianţii susţin că i-au cumpărat en-gros de la ocoalele silvice private care i-au confiscat de la hoţi şi-i vând la preţuri „rezonabile” ca să aibă şi orăşenii miros de cetină în casă.

La nivel declarativ, intenţia comercianţilor este bună, în realitate ei vor să câştige pe un pom de Crăciun dublu faţă de suma pe care au dat-o pe el. Au cumpărat brazii cu sume între 20 şi 30 de lei, dar nu-i vând decât cu 40-100 de lei. Au şi explicaţii pentru diferenţa între preţul de achiziţie şi cel de vânzare, explică un comerciant. Brazii sunt cumpăraţi en-gros, iar multora li se rup crengile până să ajungă în piaţă, aşa că unii nu mai sunt buni de nimic.

Afacerea cu brazi însă nu este nici pe departe aşa cum s-au aşteptat intermediarii. Oamenii nu prea se înghesuie să cumpere în aşteptarea unor preţuri mai bune. Alţii proferă brazii din plastic. Au avantajul că sunt ieftini şi pot fi folosiţi ani la rând.

Cristiana Sabău

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS