Politică

Universităţile deschise celor fără bacalaureat, o capcană, crede senatorul Cristian Florian

Senatorul PDL Cristian Florian spune că accesul în universităţi al celor care nu au diplomă de bacalaureat este o dovadă că "premierul-candidat Victor Viorel Ponta are nevoie de voturile multora dintre ei". Parlamentarul atrage însă atenţia că este o capcană. De ce crede asta şi ce spune despre lipsa manualelor.

„Ziua de 15 septembrie reprezintă, de fiecare dată, o dublă sărbătoare pentru copiii şi tinerii din întreaga ţără: bucuria fiind una a începerii anului şcolar, dar şi a revederii cu profesorii şi colegii. Din păcate, la ora actuală asistăm la un nou eşec al guvernării Ponta, al ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, cel care, deşi a promis în numeroase rânduri că problema manualelor pentru clasele I şi a II-a va fi rezolvată, s-a dovedit incapabil să facă acest lucru. Mă miră peste măsură acest lucru, deorece domnul Victor Ponta îşi laudă peste tot colegii de cabinet, considerându-i cei mai profesionişti miniştri. Lipsa acestor manuale dă nota lipsei de implicare a miniştrilor din actualul guvern, ocupaţi, după cum observăm, cu multele acţiuni de campanie electorală ale candidatului-premier Ponta”, susţine senatorul PDL, Cristian Florian.

Parlamentarul mai spune că o altă problemă care „vine să arunce în haos învăţământul românesc” este aceea că „Ministerul Educaţiei a deschis porţile universitaţilor pentru tinerii fără diplomă de Bacalaureat”.

„Practic, începând de ieri, universităţile îi pot înscrie pentru acest an universitar la cursuri şi pe cei care nu s-au prezentat la Bac sau care l-au picat. Nu sunt greu de înţeles asemenea gen de decizii, mai ales că, cu siguranţă, putem vorbi de o decizie cu substrat politic, având în vedere că premierul-candidat Victor Viorel Ponta are nevoie de voturile multora dintre tinerii care nu au promovat examenul de Bacalaureat. Eu cred că este vorba de o capcană pentru toţi aceşti tineri, pentru viitorul lor, pentru că dacă nu ai fost în stare să treci de examenul de bacalaureat, atunci cum vei face faţă materiilor şi cerinţelor învăţământului superior”, a mai spus Florian.

Senatorul urează, pe de altă parte, „un an şcolar cât se poate de bun şi plin de succese” tuturor elevilor şi cadrelor didactice.

 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS