Actualitate

Unul dintre cele mai vechi locuri de joacă și relaxare din Bistrița va fi transformat radical

”Unul dintre cele mai vechi locuri de joacă și relaxare din oraș va fi transformat radical!”, anunță primarul Bistriței, Ioan Turc, într-o postare pe Facebook.

”Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Tehnico-Economic, am discutat despre modalitatea de transformare a locului de joacă situat pe strada Octavian Goga, lângă Școala Gimnazială nr. 1.

Cu bani de la bugetul local, vor fi montate un mobilier urban ergonomic, bănci smart cu prize USB pentru încărcarea dispozitivelor electronice, vor fi amplasate coșuri de gunoi cu compactare și corpuri de iluminat cu celule fotovoltaice.

Piesele de joacă se vor adresa copiilor pe categorii de vârstă, dar nu vor fi uitați nici seniorii, pentru care vor fi avute în vedere perimetre mai bine amenajate, unde vor putea juca șah, table, rummy etc.

În plus, va exista un parking pentru biciclete și trotinete, inclusiv cu stații de încărcare pentru cele electrice. Alături de acest obiectiv, urmează să fie modernizate încă 12 locuri de joacă din municipiu”, spune primarul Ioan Turc.

6 comentarii

 • ? Însă niște locuri de joacă complet noi în locați complet noi ? Însă niște parcuri complet noi în locați complet noi ? Ceva viziune ? Ceva inteligență ? A nu ai să vezi !!!!! Este la fel ca și cu străzile se adfatează și se reasfaltează mereu aceleași străzi !!!! La fel cu tot acleași trotuare se reasfaltează după care se strică și se pun pavaje după care se înlocuiesc pavajele cu alte pavaje și așa mai departe !!!!!!

 • Alaturi exista un fost teren de tenis (cu zgura) imprejmuit , acum abandonat si pare-se fara stapan. Cred ca Primaria nu stie nimic despre acesta , altfel nu-mi explic starea in care se afla. Am scris despre acest teren de mai multe ori dar nu s-a intamplat (pana acum) absolut nimic. Ar trebui redat comunitatii , ca teren de sport (handbal , baschet) pentru Scoala Gimnaziala nr.1 din apropiere , care cuprinde multe cladiri inghesuite , inclusiv o viitoare sala de sport dar nu prea are curte in adevaratul sens al cuvantului si nici teren de sport in aer liber. Am scris aceste randuri cu bune intentii , in spirit constructiv.

  • Mărunțișuri….nimic concret și de amploare pentru amaratul asta de oraș.
   Știe cineva care este oficial termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare de la GN1?

 • E clar, se alege praful si de locul asta.
  Eu nu vad nimic util facut în mandatul astuia…
  Ne-am ales doar cu doar strazi sparte, arbori ciuntiti barbar si multe promisiuni.
  Cu masina se merge ca la offroad si se înghite praf cu nemiluita de la santierele care parca nu se mai termina.

 • Fraților, același domn primar a votat majorarea tarifelor la apă și canalizare cu peste 30%, venind în sprijinul companiei de apă și canalizare, ajutând-o să-și rotunjească veniturile și profitul, uitând că Domnia Sa a fost votat de cetățeni, pentru a le fi de folos lor și nu pentru a se îngriji de binele și bunăstarea unor companii nesătule! Cine se aștepta la mai mult din partea acestui domn, să fie sănătos, nu l-am votat pentru că n-am crezut în bunele sale intenții și în priceperea sa. Domnul a activat la Registrul Comerțului, după câte îmi aduc eu aminte, oooo, și o perioadă foarte lungă, nu am auzit să fi inovat pe acolo ceva și respectiva instituție să devină un model de bune practici. După crețu, un ins insalubru, îngânfat și trântor, speram să vină cineva care să facă ceva, dar, ghinion, vorba coruptului din fruntea statului, a venit unul care face la fel de „mult” precum predecesorul său. Ok, nu am avut așteptări astronomice în primul an de mandat, nu aștept să mute munții din loc într-o perioadă scurtă de timp, nu aștept și nici n-am pretenția să facă minuni peste noapte, dar, să fim corecți, niște proiecte de anvergură trebuiau aprobate deja și aduse la faza de implementare în perioada scursă de la obținerea mandatului. Mai bine spus, trebuia să se vadă treabă în teren, nu se vede aproape nimic! Chiar atât de imbecili suntem? nu avem capacitatea necesară de a alege niște oameni pregătiți și tineri, dispuși cu adevărat să facă treabă pentru comunitate?! Măi, oameni buni și mulți, nu mai alegeți oameni înrădăcinați în sistemul public! Nu mai alegeți oameni fără niște realizări în spate! NU mai alegeți oameni fără expertiză profesională! NU mai alegeți oameni îmbătrâniți în rele, crescuți la sânul celor bătrâni și răufamați! NU mai alegeți oamenii trecutului! Ăia nu vă vor furniza rezultate și beneficii, nici măcar pe termen mediu, vă vor furniza numai minciuni, populism, și vor lucra pentru sine și pentru ăia ce i-au ajutat să ajungă acolo, nici într-un caz pentru voi! Să fie de vină oare civismul???!!! La toate țările spre care privim, înainte să ne uităm cât de dezvoltate sunt și care este nivelul de bunăstare, să ne uităm la civismul de care dau dovadă populațiile acestora și vom pricepe de ce ele sunt acolo, iar noi pe fundul hăului!

 • Locul de joaca presupune miscare in aer liber si nu joaca pe telefon.Chiar si pentru cei care îi supravegheaza pe cei mici ,o pauza e binevenita.Asa ca bancile cu prize de incarcat telefoane sa le puna p holurile primariei sa se relaxeze bujetarii astia obositi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS