Economie

Urbana, profit în scădere după pierderea contractului de ridicarea gunoiului. Cât câştigă din măturat

Firma Urbana SA, cea care ridica gunoiul din Bistriţa până anul trecut, a încheiat anul cu profit mai mic faţă de cei anteriori. Totuşi, firma a rezistat pe piaţă graţie contractului semnat cu Primăria Bistriţa pentru măturat străzile oraşului. Conducerea companiei caută în continuare soluţii să se extindă şi în alte judeţe.

Potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucureşti de către Urbana SA, firma a rămas doar prestator de servicii de salubritate stradală de pe raza municipiului Bistriţa, compania pierzând din luna septembrie a anului trecut dreptul de a ridica gunoiul menajer, serviciu prestat de firma Vitalia. Activitatea de ridicare şi transport a gunoiului reprezenta 43% din cifra de afaceri, de unde rezultă că pierderile înregistrate de Urbana sunt destul de mari.

De altfel, în raportul de activitate pe anul trecut, conducerea Urbana menţionează că veniturile companiei s-au redus cu 45% urmarea intrării pe piaţă a firmei Vitalia, singura şansă de revenire fiind extinderea activităţii în alte judeţe.

Totuşi, conform aceluiaşi raport, Urbana a reuşit să se menţină pe piaţă şi să-şi păstreze cei 124 de angajaţi datorită contractului încheiat cu Primăria Bistriţa, ceea ce reprezintă 55% din volumul prestaţiilor.

Conform raportului publicat de BVB, în 2014, Urbana Bistriţa a avut un profit de peste 495.000 de lei, mai mic faţă de 2012 când a fost de peste 535.000 de lei şi faţă de 2013 când s-a cifrat la 563.000 de lei. Deocamdată, Adunarea Generală a Acţionarilor nu a luat o decizie referitoare la felul în care va fi repartizat profitul.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS