Actualitate

Urne mobile din trei secţii pentru cei peste 450 de deţinuţi care au drept de vot

Trei secţii de votare din Bistriţa vor desemna comisii care să se deplaseze la Penitenciarul Bistriţa cu urna mobilă întrucât sunt peste 450 de deţinuţi cu drept de vot care au dreptul să-şi exprime opţiunea la alegerile de duminică. Pe de altă parte, din judeţul nostru doar 55 de secţii de votare trebuie să raporteze prezenţa la vot, celelalte nefiind cuprinse în eşantion.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud, judecătorul Ilie Ursu, a spus că, la Bistriţa, este o situaţie specială la Penitenciar unde sunt 582 de persoane cu drept de vot.

„Dintre acestea se pare că 130 nu au acte de identitate valabile şi nu vor putea vota, dar 450 îşi pot exercita acest drept. Legea spune că merge urna specială de la secţia cea mai apropiată, este secţia nr. 22 din Bistriţa, de pe strada Tărpiului, însă am primit o decizie de la Biroul Electoral Central şi, acolo unde sunt mai mult de 400 de deţinuţi trebuie să arondăm la încă câteva secţii de votare ca să nu fie o aglomerare la o singură urnă. În plus, cred că nici nu ar încăpea voturile într-o singură urnă mobilă, aşa că vom da o decizie pentru încă trei secţii şi va fi secţia 21, 24 şi 25 de pe Zimbrului. Penitenciarul va depune, în termen, cereri pentru deţinuţi”, a spus Ilie Ursu.

La rândul lui, şeful Direcţiei Regionale de Statistică, Mircea Chira, a informat că raportări ale prezenţei la vot vor face 55 de secţii dintre cele 313,  cele care nu sunt cuprinse în eşantion fiind rugate să nu trimită SMS-uri. Raportările se vor face la orele 10.00, 13.00, 16.00, 19.00 şi 21.00, fiecare secţie din eşantion având la dispoziţie 20 de minute să anunţe statisticienii câţi oameni au trecut pe la urne.

1 comentariu

  • au astia la drepturi……….fereasca sfintul. drept de mancare cu calorii suficiente, caldura,munca de auziti invoire ……….!! eu nici in armata nu am avut asa ceva. sincer.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.