Recomandări Social

Ursul a dat iama într-o gospodărie din Mureșenii Bârgăului. Ce pagube a produs

Un urs a provocat noaptea trecută pagube într-o gospodărie din satul Mureșenii Bârgăului, aparținând de comuna Tiha Bârgăului. La fața locului, în urma unui apel 112, s-a deplasat o patrulă mixtă formată din polițiști și jandarmi.

Ursul a rănit un porc, iar pe un altul l-a târât afară din curte.

Forțele de ordine au constatat daunele, s-au asigurat că ursul este plecat din zonă și că oamenii care locuiesc acolo nu sunt în pericol.

Între timp au fost informați reprezentanții Primăriei Tiha Bârgăului, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție Județean, Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, precum și ai Ocolului Silvic Bistrița Bârgăului.

În momentul de față este în derulare procedura pentru constituirea comisiei de constatare și evaluare exactă a pagubelor.

”Rugăm cetățenii care locuiesc în zone frecventate de urși să manifeste o atenție deosebită în această perioadă și să anunțe imediat autoritățile în momentul în care observă animale sălbatice în apropierea locuințelor”, transmite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

La începutul lunii, un urs a intrat într-o gospodărie din satul Cușma, comuna Livezile, și a omorât doi porci.

Foto cu caracter ilustrativ

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3069185829877553

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.