”Pentru USL Bistriţa-Năsăud, ca şi pentru majoritatea populaţiei din judeţ, ştirea conform căreia deputatul Ioan Oltean e implicat în tranzacţii imobiliare alături de Crinuţa Dumitrean, este o simplă confirmare, a unor fapte şi acte cunoscute de mult timp. Faptul că Ioan Oltean semnează contracte de vânzare-cumpărate pentru Crinuţa Dumitrean e pentru USL o confirmare în plus a relaţiilor de afaceri pe care primul înţelege să le facă.
Imaginea pătată a d-nei Dumitrean, cea pe care Ioan Oltean a promovat-o în administraţia naţională, denotă o dată în plus, faptul că Ioan Oltean s-a înconjurat de oameni suspectaţi de fapte de corupţie. Acest caz este un nou exemplu despre cum Ioan Oltean îi promovează în funcţii importante, de demnitate publică, pe cei cu care anterior a avut afaceri. Este şi cazul restului echipei din conducerea PDL Bistriţa-Năsăud: Ioan Andreica, Nelu Botiş şi Liviu Rusu.
USL BN îşi exprimă în acest context mâhnirea şi dezaprobarea totală, faţă modalitatea în care reprezentanţii lui Ioan Oltean au înţeles să promoveze imaginea judeţului nostru. Încetul cu încetul, oamenii din acest judeţ vor fi catalogaţi drept coruptibili, conform exemplelor echipei lui Ioan Oltean”, se arată în comunicatul USL.
„Din păcate, Ioan Oltean a trimis în administraţia naţională fie incompetenţi, fie coruptibili. Riscăm, noi toţi cei din Bistriţa-Năsăud, să purtăm o etichetă nemeritată, de oameni uşor coruptibili şi dispuşi la ilegalităţi. Vom căuta să schimbăm această imagine, selectând foarte atent reprezentanţii noştri în administraţia naţională”, a declarat Dorin Dobra (foto), purtător de cuvânt al USL Bistriţa-Năsăud.
In viziune USL privind administratia publica si dezvoltarea regionala se sustine: „-Depolitizarea administraiei publice în România; -Limitarea funciilor politice numai la nivel de ministri, secretari de stat si asimilaii acestora; -Profesionalizarea funcionarilor publici prin impunerea principiului competenei ca unic criteriu pentru accesul si promovarea în funcia publică.”
Oare cum se impaca aceste princiipii cu declaratia domnului purtator de cuvant al USL-ui :”selectând foarte atent reprezentanţii noştri în administraţia naţională”. Depolitizarea nu inseamna ca in administratia publica sunt „reprezentanţii noştri”, ai partidele politice, principiul competentei ca unic criteriu pe promovare, nu inseamna reprezentativitate.
Dupa citatul atribuit domnuli Dorin Dobra, ne intoarcem de unde am plecat.
mai bine sa nu-i selecteze si „sa nimereasca” numai oameni unu si unu ?
in plus, cred ca sintagma administratie nationala se refera exact la ministri, secretari de stat si asimilatii acestora, ceea ce nu intra in contradictie cu cele spuse.
ma distreaza in continuare cum se pedaleaza pe cat de rea e opozitia.
sa inteleg ca in cazul unui esec al posibilei guvernari useliste, tot opozitia va fi de vina ?
Pentru „oaspetele”, eu nu acuzam ca nefireasca, nevoia de selectie a personaluilui administraiei publice, ci nefiresc ca acestia vor fi considerati reprezentanti ai unui partid sau aliante. In viziunea USL tocmai acest lucru se doreste sa fie eliminat. Competenta si stabilitatea personaluilui administraiei publice „vor asigurarea accesului la servicii publice de calitate PENTRU TOTI CETATENII”.
Reprezentant se traduce prin – Persoană împuternicită să reprezinte pe cineva sau ceva, să țină locul cuiva, să acționeze în numele cuiva.
Competenta nu poate fi delegata, nu se transmite prin imputernicire, competenta nu reprezinta decat profesionalismul omului potrivit la locul potrivit.
Cred ca in continuare te vei distra domnule „oaspete”, mai greu va fi in postura de gazda. Cetateni acestei tari sunt permanent gazdele politicienilor.