Actualitate

USR: Inițiativa privind interzicerea păcănelelor la mai puțin de 300 de metri de școli și locuri de joacă, adoptată de Senat

Senatul a votat inițiativa USR prin care se interzice funcționarea sălilor de jocuri de noroc la mai puțin 300 de metri de școli, locuri de joacă, centre culturale și spitale, informează într-un comunicat USR Bistrița-Năsăud:

”La dezbaterile din Senat, deputata USR Diana Stoica a prezentat o imagine dramatică a situației: 4 aparate tip ”păcănele” la mia de locuitori, 1 milion de români care pariază constant și peste 25% dintre elevii de 16 ani au participat la jocuri de noroc pe bani.

”Este responsabilitatea noastră să facem curățenie și să ne asigurăm că protejăm viitorul acestei țări, copiii. Ne scriu prea multe mame care își plâng copiii – copii care și-au luat viața din cauza acestei dependențe de jocuri de noroc. OMS a încadrat această dependență de jocuri de noroc în rândul bolilor mintale. Deci ele sunt mai rău decât un viciu, sunt o boală psihică”, a declarat Diana Stoica.

La rândul său, senatorul USR Sebastian Cernic a arătat că în timp ce în România nu există programe de prevenție și tratament a dependenței de jocuri de noroc și Guvernul României susține ”imperiul păcănelelor”, guvernele din alte state precum Belgia, Marea Britanie, Spania sau Australia au limitat drastic expunerea tinerilor la riscul dependenței de jocuri de noroc.

”Trebuie să spunem stop! Este o necesitate să curățăm de tentații și de minciuni drumul spre școală sau spre locul de joacă al copiilor noștri. Este responsabilitatea noastră să-i ferim pe cei mici de mirajul norocului la păcănele, pariuri și alte jocuri. Tinerii trebuie să vadă și să audă adevărul. Și adevărul este că pot deveni dependenți de jocuri de noroc”, a spus senatorul USR Sebastian Cernic.

Senatul este prima cameră sesizată, inițiativa va intra acum în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional.

”Votul de astăzi împotriva jocurilor de noroc este un semnal de normalitate și o dovadă că proiectele bune ne pot uni pe toți. Au fost adoptate și amendamente ale colegilor de la alte partide, totul pentru ca legea să fie funcțională și completă. Presiunea publică a contat foarte mult și sperăm să continue pentru că urmează votul decisiv la Camera Deputaților”, a afirmat Filip Havârneanu”.

Etichete

3 comentarii

  • Asta este, nu avem ce face, trebuie demolate urgent toate scolile care nu respecta distanta. Doar nu o sa scoatem pacanelele din oras, sunt printre putinele afaceri care mai cotizeaza la bgetul de stat. Pe cand scolile doar consuma bani si putina marfa buna pe care o produc merge la export. Ca sa nu mai zicem ca salile de jocuri sunt la mai mare cautare fata de scoli. Acolo merge clientul de placere, pe cand elevii ar face orice altceva.

    5
    1
  • Parcă elevul nu poate paria oriunde,dacă vrea și are bani de la părinți,, o să vedem cine stă cu rigla să măsoare aberația U.S.R., poate Drulă că rimează cu p…ă!Problema e la casele de pariuri, să legitimeze adolescenții și să nu le permită accesul dacă nu au vârsta cerută de lege, simplu nu?

    8
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.