Actualitate

USR, PER, Partidul Verde, PRM și PSR au depus liste de candidați. Cine a intrat în cursa electorală

Până la încheierea perioadei de depunere a listelor de candidați pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, au depus dosare la Biroul Electoral Județean și Uniunea Salvați România (USR), Partidul Ecologist Român (PER), Partidul Verde (PV), Partidul România Mare (PRM) și Partidul Socialist Român (PSR).

Cristina Ionela Iurișniți (profesor) deschide lista USR pentru Camera Deputaților, ea fiind urmată, în ordine, de Ovidiu Alexandru Dumitrașcu (administrator firmă), Ana Maria Bulbuc (manager relații clienți), Dorel Gheorghe Mărgărint (manager), Tudor Petru Ștefănuț (agent comercial), Călin Stan (manager executiv) și Ioan Emilian Gabor (economist).

La Senat, primul pe listă este Toth Attila Lorand (inginer), iar pe 2-4 – Ileana Zamfira Crișan (educatoare), Vasile Adrian Pintea (tehnician feronerie) și Claudiu Dan Nistea (agent comercial).

Lista PER pentru Camera Deputaților este deschisă de consilierul municipal Mircea Archiudean (administrator firmă). Ceilalți candidați: Alexandru Bogdan Filimon (profesor), Angelica Mihaela Homorean (asistent medical), Mădălina Drăguș (contabil), Partene Olar (electromecanic), Ioan Deneș (inginer silvic), Viorel Grapini (pădurar).

La Senat, nr. 1 pe listă este președintele filialei județene PER, consilierul municipal Teodor Ioan Mârza. Completează lista Adriana Ioana Cindrea (consultant RU), Gheorghe Zbânca (pensionar) și Daniel Sorin Toniuc (inginer).

Pentru Partidul Verde candidează la Camera Deputaților, în ordine: Ioan Lucian Moldovan (administrator firmă), Marius Horea Bălan (pensionar, președintele PV Bistrița), Gavril Ioan Rusu (consultant), Ștefan Sălăgean (profesor), Claudia Alexandrina Creucu (profesor), Georgiana Teodora Tudorache (lucrător comercial), Tiberiu Costin (formator).

Pentru Senat, candidații PV sunt: Ioan Ștefan Anbruș (contabil), Cristian Ioan Țetcu (manager firmă, președintele PV BN), Mihaela Precup (manager firmă), Florea Filipoi (inginer forestier).

Din partea PRM candidează la Camera Deputaților Ioan Ștefan Zară (inspector asigurări), iar la Senat Lucian Valerian Zară (apicultor) și Lucia Zară (pensionar), toți din Sibiu.

Pentru PSR, lista la Camera Deputaților îi cuprinde pe: Ioan Cherecheș (jurist), Susana Lucica Marcu (vânzător), Elena Ana Borzași (asistent medical), Adnan Habash (medic). La Senat: Lucica Adriana Cherecheș (croitor), Viorel Șomodean (contabil).

cristina-iurisniti-usr lorand-toth-usr 3 archiudean marza per 19 apr 16 partid-verde-tetcu-balan

10 comentarii

 • E cam dificil de salvat Romania cu agenti comerciali , tehnicieni feronerie si educatoare . Ma asteptam la mult mai mult din partea USR . Pacat , au inceput cu stangul . Ceea ce se dorea a fi un start in tromba s-a dovedit ca e un start cu frana de mana trasa .

  • Probabil ca multora le este inca frica sau lehamite sa se amestece in politica dupa ce s-a petrecut in acest domeniu in ultimii 25 de ani.
   Pe de alta parte, de la locul 2 in jos, listele sunt „de umplutura”, pozitii neeligibile. Si atunci partidele mici sau noi trebuie sa completeze listele cu oameni dispusi „sa se sacrifice”, oameni pe care nu o sa ii vedem activi in campanie. Ei sunt acolo pt ca partidul sa aiba liste complete, conditie pt a avea delegati in sectiile de votare
   Ati inteles schema?

 • Romania are cea mai mica prezenta la vot din UE , de aceea castiga PSD-ul care are o groaza de asistati social disciplinati care voteaza cu ei in proportie de 100% . Mai voteaza 80% dintre pensionari , momiti cu tot felul de ajutoare si baluri . Mai voteaza 80% din armata , militie si alte institutii militarizate , pentru privilegii si pensii speciale . Si uite asa PSD-ul are 40% lejer . Daca numarul votantilor ar fi dublu , PSD-ul nu ar atinge nici macar 20% . Asta tine de cultura si simtul civic al romanului , pe care il doare la basca , fara macar sa constientizeze ca are foarte mult de pierdut daca ajung toti puscariasii PSD la guvernare .

  • În mare parte adevărat ce spuneți, dar vă întreb, ce este mai de condamnat din punct de vedere civic și moral? DISCIPLINA votanților și susținătorilor PSD sau LIPSA de IMPLICARE a unei mase mari de cetățeni aprox. 50% cu drept de vot din România?!?…

 • Am râs cu poftă! Stau și mă întreb astia chiar cred ca au vreo șansă? Candidați gen Marius Bălan sunt puși de mascota sau de ce? USR, PER, PARTIDUL VERDE sunteți de toată jena!

  • Aveți dreptate nu-i mascotă dar îl puteți folosi în agricultura! Ai dracului dăunători dacă ar mai veni la porumb când ar vedea bau-bau în mijlocul lanului!

 • Balanele chiar crezi ca nu te-am recunoscut? Mai bine cu PSD-ul decât cu unul ca tine sa ne mai facă de ras și pe la București! ORICUM nu-ți face mari speranțe! Dar știi ce-mi place la tine ca ești om de cuvânt! Da, nu cu mult timp în urmă susțineai ca nu candidezi ca nu ești interesat de nici un post de nici o funcție și brusc te-ai răzgândit! Am și o veste trista pentru tine: s-a luat în discuție sa-ți demoleze casa ca este fără autorizație de construcție. Te anunț de pe acum ca atunci când încep demolarea am sa fiu acolo!

 • PRM. Cel mai tare !!!!! una bucata vanzator de asigurari – senator, una bucata apicultor + una bucata pensionar – deputati. Asa sa fie !!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.