Actualitate

USR: Premierul, chemat să dea explicații despre proiectul privind pensiile speciale

USR îl cheamă pe Nicolae Ciucă la ”ora prim-ministrului” în Senat să dea explicații despre proiectul privind pensiile speciale, se arată într-un comunicat al USR Bistrița-Năsăud:

”Grupul USR din Senat îl cheamă pe Nicoale Ciucă la ”ora prim-ministrului”, în data de 6 martie 2023.

USR a propus ca subiect de dezbatere poziția premierului României cu privire la reforma pensiilor speciale și de serviciu, inclusiv măsura în care proiectul guvernului răspunde cerințelor stabilite prin jaloanele Planului Național de Redresare și Reziliență. 

Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, consideră că proiectul de lege care a fost depus la Parlament are carențe majore, nu rezolvă problema de fond – recalcularea pensiilor de serviciu pe bază de contributivitate – și riscă să fie declarat neconstituțional. 

”Nicoale Ciucă are multe lucruri de clarificat: care este poziția guvernului față de pensiile speciale, dacă UE consideră că abordarea actuală respectă jaloanele din PNRR sau România riscă să piardă miliarde de euro de dragul specialilor de partid. Nicolae Ciucă mai trebuie să ne spună de ce România se împrumută din ce în ce mai mult și a rate din ce în ce mai mari; ce se întâmplă cu facturile la energie și întârzierile la eliberarea cardurilor”, a declarat senatorul USR Radu Mihail.

Conform regulamentului Senatului, ”o dată pe lună, de regulă în prima zi când se desfășoară dezbateri politice cu participarea prim-ministrului, Comitetul liderilor stabilește o zi când se dezbat probleme de interes major pentru viața politică, economică și socială. Dezbaterile politice se organizează atât la solicitarea grupurilor parlamentare, cât și la solicitarea prim-ministrului, alternativ.

(2) Solicitarea se înaintează Biroului permanent al Senatului, în scris, de către unul sau mai multe grupuri parlamentare, cu precizarea temei de dezbatere propuse, iar Biroul permanent îl informează de îndată pe prim-ministru.

(3) Prim-ministrul are obligația de a participa la dezbaterea solicitată”.

4 comentarii

 • Unul cu pensie speciala si cu cumul pensie speciala+salariu la stat e cel mai potrivit sa dea legi pentru eliminarea pensiilor speciale si reducerea privilegiatilor .

  9
  1
 • Exact ca la analize!!!
  Premierul a ajuns sus in urma cersirii voturilor din casa in casa a slugilor care se sprijina intr o galeata sau fular de la noi alegatori de bunz credinta atunci si prosti acum!!!!!

  6
  1
 • Domnu prim-ministru doctor general iste în conflict de interese cu problema în discuție, bunul simț obligându-l să nu hotărască nimic în favoarea interesului său în această problemă.
  Și asta o poate face preluând comanda Asociației de…, de…, de proprietari ”Timpuri Noi” din Drumul Taberei !

  7
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS