Actualitate Politică

USR: Protest față de menținerea pensiilor speciale

”Senatorii și deputații USR au protestat, astăzi, față de menținerea sistemului de pensii speciale, prin proiectul de lege inițiat de guvernul PSD-PNL și aflat la vot, în Senat”, informează USR Bistrița-Năsăud într-un comunicat:

”Parlamentarii USR au afișat două bannere și mai multe pancarte cu mesajul: Tăiați pensiile speciale. Pierdem banii din PNRR.

”Am decis să apelăm la toate metodele de protest față de menținerea pensiilor speciale. Zilele astea, PSD și PNL au dat la o parte orice mască, au călcat în picioare orice regulă în comisii și în plen doar pentru a proteja un sistem ticălos, privilegiile și puterea de a împărți bani”, a declarat liderul de grup al senatorilor USR Radu Mihail.

”Astăzi, coaliția trebuie să fie oprită la Senat, să treacă această lege a pensiilor speciale pentru că blochează banii din PNRR. Sunt bani pentru care România a muncit, sunt bani de care România are nevoie să dezvolte. Coaliția își vede de interesele sale în Parlament, nu are alte interese decât să își protejeze privilegiații. USR susține un sistem bazat pe contributivitate, pentru toate profesiile. Militarii, polițiștii, magistrații sunt categorii profesionale pe care le respectăm, așa cum îi respectăm și pe toți ceilalți 5 milioane de oameni care au pensia medie de 2000 de lei”, a spus senatoarea Simona Spătaru.

”Din tranșa aceasta puteam construi 22 de creșe. Noi tăiem creșele și tăiem viitorul copiilor și tinerilor români pentru ca Nicolae Ciucă să aibă în continuare pensie de lux. Asta trebuie să se oprească”, a completat senatorul USR Ștefan Pălărie”.

2 comentarii

 • Astazi se implinesc 100 de ani de la adoptarea Constituției Regatului României din 29 martie 1923, care a fost constituția României Mari adoptată după Marea Unire. După ce a fost adoptată de Parlament, constituția a fost sancționată și promulgată de regele Ferdinand I la data de 28 martie 1923 și publicată în Monitorul Oficial nr. 282 din 29 martie 1923, dată la care a intrat în vigoare.
  Astazi la 100 de ani sistanta, senatorii și deputații USR din parlament au protestat, față de menținerea sistemului de pensii speciale, prin proiectul de lege inițiat de guvernul PSD-PNL și aflat la vot, în Senat, in loc să se ocupe de o reformă constituțională, atat de necesara si despre care se discută de multă vreme.

  4
  4
 • Eu nu trec decât cu puțin peste 10.000 lei pensie (nespecială, față de a ălora cu 18.000 lei).
  Dar pentru că o am de aproape 20 de ani și abia am făcut 65 ”vrâsta”, și încă mai lucrez (vorba vine) , pe la stat (mai degeaba) , și mai sper pe-atâția de pensie , sunt mulțumit că se cosmetizează, pe ici pe colo și că îmi va scădea cam cu cât a urcat cu inflația pe anul 2021.
  Că o pune la loc cu inflația pe anul 2022, încă dublu.(avem noi grijă).
  Așa, vorba aia, câinii latră, ursul trece și nimic nu se petrece.
  Trăiască guvernarea care are grijă de popor prin organele (!) lui conducătoare !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS