Cultură

”utopia, merită. acumulări”, la Palatul Culturii

Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” vă invită joi 5 octombrie, la Galeria Palatului Culturii (str. Albert Berger 10, Bistrița) la evenimentul ”utopia, merită. acumulări”.

Expoziția poate fi vizitată până în 22 octombrie, de luni până vineri, în intervalul orar 9-16 și, în afara programului menționat, cu o programare la numărul de telefon +40 755 637 266 sau printr-un mesaj privat pe Facebook sau Instagram @continuous.studio.

”utopia, merită. acumulări”, curatoriat de Lina Țărmure, este un eveniment care invită publicul să navigheze singur, în baza propriilor coordonate, prin corpusul de lucrări realizat de Gorzo la Bistrița în perioada iunie – octombrie 2023. Întâlnirea are scopul de a arăta în premieră cele mai noi lucrări realizate la Casa cu Lei. Expoziția se cere a fi văzută ca un fragment preliminar al evenimentului ce va marca sfârșitul proiectului Continuous Studio VI.

”Acumulările reprezintă tot ce am adunat noi în timpul petrecut la Bistrița. Sunt acumulări de experiențe, experimente, tehnici, discuții, lecții, stres, animozități, încercări, erori și tot ce a mai rămas dintr-o experiență autentică, nealterată, pe alocuri obositoare. Sațietatea a venit mereu cu o oarecare formă de răbdare, cu dorința de a ne trezi a doua zi, a treia sau a cincea, ceva mai bine, cu o putere violentă, a cărui sursă e greu s-o percepi. Pentru că, uneori, mergi tot înainte fără să îți pese cum, știi doar că trebuie să mergi înainte, pentru că ăla e singurul lucru pe care îl ai aici și acum” – echipa Utopia.

Acumulări stratificate. De experiențe. De tehnici. De nisip, acrilic și rășină. Foarte multă rășină. De desene sau… disegno ca apogeu al intelectului, al capacității de a crea, reinventa și, de ce nu, reînnoi. Desene ce devin o prelungire a gândurilor, care formează exteriorul minții tale… desenele ca abilitate de a-ți crea propria lume. Desene preluate, dezvoltate, alteori reduse, așezate sub nisip, rumeguș și pigmenți.

În cadrul evenimentului se va lansa și cel de-al cincilea număr al publicației ”Buletin de răscoală”. Buletinul reprezintă o creație a echipei utopice (Dumitru Gorzo, Lina Țărmure, Răzvan Năstase, Miruna Vlad) și redă dinamica de lucru specifică acesteia, coagulată în timpul și spațiul bistrițean. Materialul, gândit în raport cu o periodicitate fluctuantă, are ca scop, pe de-o parte, diseminarea de informații, destinate publicului local și național, cu privire la acțiunile desfășurate în Bistrița de echipa proiectului, iar pe de alta, de a crea un spațiu polifonic al expunerii scrise pentru invitații Rezidenței Utopice de Scris. Rezidența este un demers închegat în cinstea proiectului amintit anterior, cu scopul acumulării perspectivelor polifonice provenite din multiple ramuri ale domeniului cultural, concentrate asupra intervențiilor programului artistic, menționat anterior, din Bistrița. Multiplele colaborări, demonstrate de-a lungul publicației vor contura, în finla, catalogul proiectului ”Continuous Studio VI: utopia, merită”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS