Cultură

Absolvenți ai extensiilor UBB și UTCN de la Bistrița care au trecut la catedră

Extensiile din Bistrița ale Universității ”Babeș-Bolyai” și Universității Tehnice din Cluj-Napoca au început anul universitar cu mai mulți tineri care au trecut din bănci la catedră.

La Universitatea ”Babeș-Bolyai” vor preda mai mulți foști studenți ai Extensiei Bistrița, a anunțat la deschiderea festivă a anului academic profesorul universitar Cornelia Macarie de la Departamentul de Administrație și Management Public.

Octavian Moldovan, cu doctorat în domeniul Drepturilor omului, Discriminare de gen, va fi lector. Adrian Solcan, doctorand la Extensia BIstrița a UBB, a fost invitat să țină un seminar, la fel ca și Bogdan Moloman.

Altă absolventă a Extensiei Bistrița, Liliana Someșan ține curs și seminar de contabilitate pentru anul III, iar Diana Gaftone, înscrisă și ea la doctorat tot la Extensia Bistrița, are deja experiență la catedră.

Daniel Cucură, care a terminat a doua specializare la licență, le va preda și el studenților, iar o altă absolventă, Adina Păltinean, este secretara specializării. Și Ovidiu Puiu, alt absolvent al Extensiei Bistrița a UBB, este doctorand.

Și la UTCN corpul profesoral are, din acest an, un fost absolvent al Extensiei Bistrița, Claudiu Rusan, care va preda grupei de masteranzi la Robotică, dar și Desen tehnic studenților din anul I.

”Eu sunt un exemplu că studiile efectuate la Bistrița, cele de licență și de master, m-au condus către zona de doctorat. În 3 noiembrie sper să dobândesc titlul de doctor. Voi preda și Desen tehnic la anul I”, a spus Claudiu Rusan.

Ambele universități își întăresc de la un an la altul corpul profesoral cu cadre didactice din județ, dar studenții beneficiază și de prezența profesorilor clujeni care fac naveta la Bistrița.

6 comentarii

 • Translatand …acum inteleg de ce atunci cand avem o problema medicala, o gripa, o masea stricata..tot la Cluj sau Mures mergem !
  Absolventii cu peste 9 la bac ies din judet…cei cu 7…8 se fac profesori la Bistrita cu doctorate…pe principiul..decat codas la oras mai bine doctor in satul tau natal!

  37
  21
  • @Foarte interesant – e ușor să hulești . Dă-ți identitatea și dă câteva exemple negative privind asistența medicală la Bistrița.
   Eu știu că, dimpotrivă, medicii din Bistrița au rezolvat probleme medicale la bolnavi din alte județe și că pot aborda un spectru larg de proceduri medicale.

   22
   21
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.