Actualitate

Vânzările de apartamente au crescut anul trecut în Bistrița-Năsăud cu 14%

În județul Bistrița-Năsăud s-au vândut, anul trecut, peste 1500 de apartamente, potrivit datelor de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), mai multe cu circa 14% față de 2021.

Numai în luna decembrie a anului trecut, s-au vândut 139 de apartamente, 115 terenuri agricole, 7 neagricole, 205 terenuri cu construcții și 157 fără construcții.

Pe tot parcursul anului, în județ au fost vândute în total 7146 de imobile, aici fiind cuprinse și terenurile și construcțiile cu terenuri.

Din 2010 încoace, prețurile locuințelor din România au crescut cu circa 25%, potrivit datelor publicate recent de Eurostat. Media la nivelul Uniunii Europene este de 49,2%. Doar în trei țări din UE s-au înregistrat scăderi de prețuri. Este vorba de Grecia, cu un minus de 22%, Italia, unde prețurile sunt mai mici cu 9%, și în Cipru, unde scăderea este foarte mică, de doar 0,3%.

În cazul chiriilor, în România au crescut cu peste 25%, peste media din UE.

La Bistrița, cea mai ieftină la început de an este o fostă cameră de cămin care poate fi cumpărată cu 18.500 de euro, potrivit site-urilor de vânzări.

5 comentarii

  • Doar in trei țări s-au înregistrat scăderi ale prețurilor la imobiliare, pentru că scăderile au început doar in a doua parte a anului.
    Preturile au crescut sa zicem cu 10% din Ianuarie pana in Iunie si au scăzut cu 9% din Iiulie pana in Decembrie.
    Per total în 2022 au crescut cu 1 %, dar in ultimele șase luni au scăzut. Si asta contează! – Trendul din ultima jumătate de an, din ultima lună.

    9
    1
  • Acestea sunt viitoarele GHETOURI ale Romaniei din 2060 cand populatia va ramane la aproximativ 13-15 milioane si foarte imbatranita.
    Din trei romani unul va avea peste 60 de ani.

    4
    8
  • Ceea ce contează in străinătate la chiciură unui apartament, este rata la bancă.
    Specialiștii au calculat, că era mai ieftin sa achiziționezi o locuința in 2021, care costa atunci 500.000 € iar dobânda la credit era 0,5%, decât acum când locuința costă “doar” 400.000€ dar dobanda este de 5%.
    Pretul imobiliarelor trebuie sa scada si mai mult, pentru ca rata la banca de acum sa fie egala cu rata la banca când dobânzile erau mici.

  • O mare parte au fost un fel de miscare strategica de investitie in bunuri imobile ,de protejare a banilor lichizi in fata inflatiei, in contextul crizei politice,financiare si sociale in care am intrat plus ca dezvoltatorii au tot tinut de preturi prin oferta limitata ca sa nu scada pretul pe mp.Cand au fost momente de stagnare si scadere ale nr de tranzactii au marit oferta ca numar si au scazut din pret.Sa vedem statisticile dupa anul in curs.

    4
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS