Actualitate

Vânzările de apartamente, în scădere, de terenuri agricole, în creștere

În prima lună din acest an, în județul Bistrița-Năsăud s-au vândut 52 de unități individuale, cu 28 mai puține față de aceeași lună din anul trecut, potrivit Agenției de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

În schimb, în ianuarie 2023, s-au tranzacționat 90 de terenuri agricole față de 46 anul trecut, 5 terenuri neagricole față de 2 anul trecut.

Situația este diferită în ce privește terenurile intravilane. S-au vândut 84 de terenuri cu construcții față de 124 anul trecut și 73 fără construcții față de 122 anul trecut.

În total, numărul tranzacțiilor din ianuarie 2023 a fost de 304 față de 374 anul trecut.

Apartamentele din Bistrița se vând cu prețuri în jur la 1000 de euro/mp în funcție de vechimea clădirii și de zonă. Cele mai scumpe sunt în cartierul Mihai Eminescu (în jur la 1300 de euro/mp).

10 comentarii

 • Scadere semnificativă a vanzarilor – 35%.
  Oare cum se descurca 25 de Agenții Imobiliare daca vand doar 52 de apartamente?
  Câte doua apartamente pe lună de Agenție. Comision de 2×1000 €.
  Acoperă chiria, salariile, gazul, apa, canalizarea, telefonul, Internetul, benzina, polița RCA, impozitul, TVA, CAS, CASS?
  Cum pot sa supraviețuiască Agentiile Imobiliare, daca vand doua apartamente pe luna, si incaseaza 2% comision?
  2% la vânzarea unei garsoniere din camera de cămin 22 m2 pe Dragoș Vodă 16500€, comisionul e 330€.
  Asa imi place mie sa le port de grija Agențiilor Imobiliare si Supermarketurilor.
  Poate ca o sa dea faliment unele Agenții Imobiliare, oricum nu avem nevoie de 25 de Agenții.
  Penthouse-ul scos la vanzare acum un an, cu 258.000 € e tot nevândut.

  15
  3
  • Vrei un raspuns cum traiesc agentiile? Simplu: incearca sa revanda la pret marit fata de cel cerut de proprietar!! Nu l mai intereseaza comisionul! Asa au reaparut foarte multe locuinte si terenuri la agentii la pret marit fata de cel cerut de proprietari!!!
   ASTIA CRED CA FAC PIATA!!
   Asa o blocheaza! De exemplu a aparut pe Ulmului la parcele 4000 aria , nu s a vandut dar a reaparut la 6500.
   Si astia se cred ca pot manevra piata! O manevreaza pana se termin prostii… dupa aceea trebuie sa se invarta in jurul puterii de cumparare al zonei!

   11
  • Coreft, dar mai exista i casa pe drumul Slatinitei la 465000 euro. Acolo, indiferent cum arata o casa sau cat teren poate avea (in limite normale) un om cu scaun la cap nu va da niciodata jumatate de milin de euro!!!
   Cine are banii aia face ce vrea nu chiciuri de piscine cu gresie sau balustrazi de inox!!!!

  • chestia cu casa de pe Slatinita, la fel ca si alte case tip bloc e ca nu sunt vandabile, pt simplu fapt ca nu se incadreaza in sumele pe care oamenii cu un job cit de cit le pot scoate de la banca… cei cu bani isi personalizeaza propriile proprietati…aceste case sunt ca si masinile tunate, sunt pentru tine , banii nu-i mai recuperezi.

 • Într-adevăr am trăit-o pe propria piele ! Apartament 2 camere dat la agenție spre vânzare comision 2% , cumpărat de agenție si revândut de aceeași agenție cu 8000 Euro mai scump . La fel si teren intravilan pe care proprietarul la dat spre vânzare la agenție cu 80000 Eu . Cumpărător sa găsit in 5 zile adică tot agenția iar acum ie pus din nou spre vânzare cu 100000 Eu. Deci se vede cine ridica prețurile la apartamente si terenuri ! Ie ca in piața Decebal samsari si speculanți care dau tare in populație !

  11
  • Nu fi suparat! Astea se intampla ptr ca inca mai sunt prosti! Poate peste 60 de ani scapam si de astia!!!
   O sa apara legea IQ ului….ca la porci!
   Daca nu ai cat trebuie iti da doar …gonflabila!!!
   Dacanu…sterlizat ca maidanezii!!!

   8
   2
  • pai nu inteleg de ce se apeleaza la agentii? sat-i ia comision? oricine are un computer poate posta un anunt pe o..lx sau pu…bli 24.. daca nu te stii cu actele mergi la un notar si te lamureste.

 • Mari boieri ati ajuns buey…Daca le dati la agentii asa se intampla.Va doare degegetul de la tok tok so scobit in nas ,ca sa va mai publicati sinfiri anunturile si sa nu va mai ia 2%.

  9
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.