Economie

Vânzările de apartamente, în ușoară creștere. De la 1 ianuarie vor fi mai scumpe

Vânzările de apartamente au crescut sensibil în noiembrie comparativ cu luna precentă cel mai probabil din cauza faptului că, de la 1 ianuarie 2024, prețurile locuințelor noi vor crește odată cu intrarea în vigoare a unei noi cote de TVA.

Potrivit Agenței Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în luna noiembrie a.c. s-au vândut 131 de apartamente în Bistrița-Năsăud față de 125 în luna octombrie a.c.

Agențiile imobiliare și constructorii se întrec de altfel în oferte acum, la final de an, și anunță că este ultima lună cu TVA 5% la cumpărarea unei locuințe noi. Unii se laudă că pot oferi apartamente la prețul de sub o mie de euro/mp, alții la puțin peste.

Decizia Guvernului de a majora TVA-ul la locuinţe va afecta preţurile apartamentelor în toată ţara, iar achiziția unei locuințe noi în această lună poate duce la economii între 1.500 şi 4.000 euro.

În noiembrie 2022 au fost înregistrate 176 de vânzări.

3 comentarii

    • În vremurile astea toți sunt ingineri constructori. Când intri într-un apartament /casa recent ridicată se deteriorează în maxim un an.

  • dupa ce pleaca chiriasii romani in aceste cutii de beton se vor muta refugiatii climatici si multi alti teroristi de pe planta mare, mica cat un graunte din lumea asta.

    0
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS