Actualitate

Vânzători de flori pentru Luminație, amendați de Poliția Locală

Vânzătorii de flori și lumânări, comercializate cu ocazia zilei de 1 noiembrie (Luminația) și-au amplasat deja marfa în Bistrița.

Unii dintre ei au fost amendați de Poliția Locală. Motivul: Ocuparea neautorizată a domeniului public sau comercializarea mărfii pe o suprafață mai mare decât cea autorizată.

”Pentru legalitatea desfășurării comerțului stradal cu ocazia zilei de 1 noiembrie, Primăria municipiului Bistrița prin serviciul de specialitate a emis autorizații de folosire temporară a unor locuri publice pentru activități sezoniere în baza unui Plan de încadrare în zonă. S-au luat în considerare următoarele aspecte: amplasarea comercianților sezonieri să nu afecteze traficul pietonal, interzicerea expunerii produselor în stațiile de autobuz și a amplasării mărfii în dreptul trecerilor de pietoni.

Colegii noștri din cadrul compartimentului Control Comercial au verificat, începând de vineri, legalitatea desfășurării activității de comerț stradal, respectarea autorizației emise de Primăria municipiului Bistrița precum și a Planului de încadrare în zonă.

Pentru ocuparea neautorizată a domeniului public sau expunerea mărfii pe o suprafață mai mare decât cea autorizată au fost întocmite 9 procese verbale de constatare a contravenției cu sancțiuni în sumă totală de 3.900 lei.

Comercianții au fost somați să intre în legalitate DE ÎNDATĂ, prin restrângerea perimetrului ocupat.

Continuăm monitorizarea acestora”, a menționat Poliția Locală Bistrița, care a precizat că verificările efectuate sunt urmare a unui val de sesizări primite prin Dispeceratul Poliției Locale, duminică, atunci când a fost necesara intervenția colegilor de la ordine publică pentru a aplana conflictele iscate între vânzătorii de flori.

5 comentarii

 • Ia-ti gasit pe astia… Cand o sa va ocupati si de masinile parcate pe trotuare ca nu poti trece de ele, ce sa mai vorbim daca ai un carucior…?

  26
  10
 • Nio amendat pintru că am înfrumusețat orașu șî pintrucă parfumul lor mirose fain.
  Florile nostre is vegetariene, fără conservanți si coloranți. Fără alergie la polen.

  7
  25
  • V-o amendat pentru ca sunteti nesimtiti. Platiti 2 metri patrati si va puneti florile pe 30. Si pe trecerile de pietoni de nu mai poate omu trece de florile voastre. De aia.

   32
   6
 • Cu asta se ocupă primaria care a dat peste cap orasul si tine de doi ani trotuarele si strazile in șantier. Mira-s-ar lumea de capul lor! Dezgustător! Rușine!

  12
  24
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS