Politică

Vasile Borş nu mai vrea să fie europarlamentar din partea Mişcării Populare

Vasile Borş s-a răzgândit. Nu mai vrea să candideze pe listele Mişcării Populare pentru un loc în Parlamentul European. Filiala judeţeană PMP Bistriţa-Năsăud îl va susţine pe listele de candidaţi pe fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, care a fost nu cu mult timp în urmă la Bistriţa, alături de Elena Udrea, la inaugurarea sediului Organizaţiei Municipale şi a filialei Dumitra.

daniel funeriu cristian tuturuga”Deoarece candidatul propus iniţial de Mişcarea Populară Bistriţa-Năsăud, Vasile Borş, s-a retras, noul candidat al PMP BN pentru un loc în Parlamentul European la alegerile din 25 mai 2014 este fostul ministru al învăţământului, Daniel Funeriu”, a anunţat preşedintele filialei judeţene PMP, Cristian Țuţuruga.

El a precizat că Vasile Borş nu s-a retras din partid, din contră, va participa, alături de alţi circa 70 de membrii PMP Bistriţa-Năsăud, la mitingul organizat sâmbătă de Mişcarea Populară la Bucureşti ca formă de protest împotriva accizei suplimentare de 7 eurocenţi pentru benzină şi motorină care ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie.

Reprezentanţii PMP Bistriţa-Năsăud vor ajunge în Capitală cu autocarul şi maşinile personale, după caz, şi vor manifesta sub sloganul ”Ponta te arde cu pompa”.

Vasile Borş, fostul candidat al PDL la şefia Consiliului Judeţean, şi-a anunţat oficial trecerea la PMP în 3 martie. ”Am decis să vin la PMP pentru că de zece ani am fost alături de preşedintele Traian Băsescu, de proiectele lui. Voi putea să fac parte din această echipă care formează PMP. După zece ani de PDL, nu am nimic de reproşat niciunui fost coleg din PDL. Atât a fost perioada în care am stat împreună, nu s-a mai putut. M-am simţit într-un fel sau altul, după alegerile locale din 2012, marginalizat. Am decis să-mi găsesc locul aici. Am rămas tot pe partea dreaptă a politicii, PMP e un proiect pe termen lung, vrem să fim constructivi, să venim cu idei noi. Cred că ne adresăm oamenilor care de obicei nu merg la vot. Nu pot spune că regret plecarea mea din funcţia de viceprimar al comunei Maieru. Dacă ţinem să avem doar o funcţie şi ne e frică să facem alţi paşi, nu vom realiza nimic. Nu ţin de funcţii, dacă era aşa nu candidam la şefia CJ şi rămâneam primar. Dacă voi fi preşedinte al PMP Bistriţa-Năsăud? Încă n-am negociat nimic, dar totul e posibil. Deşi mulţi credeau că îmi doresc funcţia de preşedinte al PDL Bistriţa-Năsăud, nu mi-am dorit-o. Aici, la PMP, dacă vine un om care poate face mai mult decât mine, fac pasul înapoi. Să nu credeţi că îmi doresc atât de mult funcţii”.

5 comentarii

    • Si eu spun la acest maierean ca vorbeste ca o gasca. Vasile Bors a fost este si va ramane o mare valoare politica .cine vorbeste rau face jocurile cuiva de la el din comuna,deoarece la pdl a fost si va ramane respectat.

  • A observat domnul Borş că, la dimensiunea partidului, posibil e un singur loc eligibil care e cam rezervat pentru EBA?!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.