Actualitate

Vasile Puica, noul vicepreședinte 1 al CJ. Pugna și Sighiartău, înlocuiți de Darabont și Florean

(FOTO) ACTUALIZARE Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat demisia lui Alexandru Pugna din funcția de consilier județean și implicit din cea de vicepreședinte 1, mandatul său încetând de drept, el fiind numit secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Locul său în Consiliul Județean a fost luat de Emiliana Cristina Darabont, primul nume de pe lista supleanților PSD. Ea este a șasea femeie social-democrată care stă la masa aleșilor județeni și a noua în total în mandatul 2016-2020.

Succesorul lui Alexandru Pugna în funcția de vicepreședinte 1 este Vasile Puica (PSD), ales prin vot secret, în cabina de vot, cu 30 de voturi „pentru”. A fost singurul candidat la această funcţie, propus de PSD şi ALDE, PNL neavând nicio propunere.

   

”Nu este o însărcinare ușoară, dar am încredere că, având în spate o experiență și de viață și administrativă consistentă, vă veți ridica la înălțimea așteptărilor colegilor și în mod special a cetățenilor județului. Mult succes!”, a spus președintele CJ Radu Moldovan.

”Le mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată, știu că este o activitată vastă, complexă dar sper că rezultatele pe care le-a avut județul în mandatul domnului Pugna să le continui și, dacă se poate, să fie și mai bune. Emoțiile sunt mari, la fel ca și atribuțiile care îmi revin. Voi încerca să nu vă dezamăgesc nici pe dvs., nici cetățenii județului și să duc împreună cu dvs. la bun sfârșit sarcinile care îmi revin. Vă mulțumesc”, a declarat noul vicepreședinte al CJ Vasile Puica.

Și în componența grupului liberal s-a produs o modificare: președintele PNL BN, Robert Sighiartău, ales deputat, a fost înlocuit de Ovidiu Florean, fostul șef al Direcției Județene de Pază și aflat pe lista PNL pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din decembrie 2016.

Fost primar al comunei Telciu în anii 2000 şi apoi director al Licelui Tehnologic Telciu, Vasile Puica este la al doilea mandat de consilier judeţean pe lista PSD. Potrivit declaraţiei sale de avere, Vasile Puica deţine, în Telciu, 24 de ari de teren agricol. Tot în comuna Telciu, Vasile Puica are două case, una de 150 mp şi alta de 50 mp. La Bistriţa, are un apartament de 40 mp, obţinut în 2009 printr-o donaţie. Vasile Puica mai are şi o casă de vacanţă pe raza comunei Telciu şi două autoturisme: o Dacia-Logan, fabricată în 2004, şi un Citroen C5, din 2005.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.