Actualitate

Vasile Silași, mesaj către liberali: Dacă vă face plăcere, mă puteți da afară din partid

Demisia lui Filip Moisil din Consiliul Local Bistrița a stârnit reacții în rândurile foștilor săi colegi din PD și ulterior PDL. Primarul din Chiochiș, Vasile Silași, care a demisionat de curând din funcția de secretar general al partidului, a scris că ”Filip Moisil este o altă victimă a jocurilor la mai multe capete”.

Un partid mai mic, într-un partid mai mare?

Există un blestem al dreptei, dreaptă care își sacrifică pe un inutil altar pe cei care nu mai corespund noilor orientări. Vă spun cu mâna pe inimă că am mai văzut atitudinea asta: cu cât pleacă mai mulți, cu atât partidul iese mai întărit, mai puternic. Era vorba tot de un partid istoric și național: PNȚCD! Dar, vorba cântecului, nu-i nimic, asta e: suntem pe val și valul ne duce la Palatul Victoria.

De fapt, voiam să vă spun că nu mă bucură deloc plecarea lui Filip Moisil din consiliul municipal Bistrița și din Biroul Politic Municipal, dar nu mă șochează. Îl cunosc pe Filip de mulți ani, am câștigat campanii și bătălii politice importante alături. Nu mă uimește pentru că am tras semnalul de alarmă cu ceea ce se întâmplă în organizația PNL Bistrița.

De fapt, organizația municipală e o altă structură politică, un alt partid! Un partid mic, fără superiori și doctrine, poate doar doctrina interesului personal, o continuă alergare după funcții.

Filip Moisil este o altă victimă a jocurilor la mai multe, capete jucate în haotica organizație municipală, dar, sunt convins că prietenul meu Filip Moisil va pleca spre un loc mai bun, acolo unde va fi apreciat la adevărata lui valoare, asta, pentru că Filip Moisil e un politician bun.

Observ că epurarea vechilor pediști e o chestiune bine programată. Nici nu mă mir, de ce să mă mir, eu sunt surprins că mă mai țin ăștia în partid, că, am auzit că sunt vinovat că proiectele care se implementează în comuna Chiochiș se fac cu bani de la Guvern. Dacă vă face plăcere, mă puteți da afară din partid pentru acest lucru, dar, așa e: facem viața mai ușoară pentru oamenii din Chiochiș cu bani de la Guvern, cu bani de la Bruxelles. Poate a venit timpul ca toți cei nemulțumiți de noul PNL , de manevre și săpături să aleagă un alt drum, unul adevărat”, a scris Vasile Silași.

https://www.facebook.com/radu.727/posts/2298375017077361

7 comentarii

 • Amu va manca-n … de cand il aveti pe RARES BOGDAN in capul listei ? Bagati de seama ca adversarul jubileaza.

 • Fug pd-istii din partid
  Cat se poate de rapid
  Se grupeza in alta parte departe
  Si privesc cat mai departe
  Sa faca un alt partid
  Mai frumos si mai splendid
  Sa mai pacaleasca odata
  Cum faceau ei altadata
  Sa promita si sa taie
  Si sa faca harmalaie
  Cu Doris si cu Costan
  Acompaniate de Oltean

 • Pai da-ti demisia!!! De ce sa te dea afara???
  Aaaa esti si tu un fel de Vasale Bors… daca iti dai demisia nu mai esti Primar:))))
  Astia care si-au dat demisiile au riscat pt alde, proromania, fantoma lui ciolos… bla bla bla…
  Hai… tu ai tupeul necesar???? Sa stai pe tusa si sa faci campanie din pozitia de simplu cetatean, din banii tai???

 • Trebuia sa va asteptati la aceste epurari. Ele exista la nivel national nu doar la Bistrita! Ma si mir ca Vasile Blaga sau Rodica Turcan nu au sunat adunarea ca sa se reconstiutuie vechiul PDL. V-ati gandit vreodat care ar fi fost efectul in partidele de dreapta? Ar fi fost un soc major care i-ar fi trezit la realitate pe unii ca Ludovic Orban care promoveaza in functii de conducere oameni care nu au ce cauta acolo doar pentru simplul fapt ca beneficiaza de unele avantaje financiare.

 • Realitatea este ca din pedisti , fosti ( FESENISTI) nu poti scoate penelisti, asa cum din pesedisti nu poti scoate ECOLOGISTI. Asta-i tata !

 • Nu am avut intenția să-mi exprim opinia cu privire la decizia domnului consilier, deși cauza îmi era cunoscută, aceea că acest partid, care consideră că și-a rânduit soldații prin eliminarea , rând pe rând a acelora care nu convin țelului lor, și anume nu conform ideologiei specifice PNL, ci față de propria gândire a unora, care nu are nici în clin, nici în mânecă cu ideologia liberalismului, care a ajuns desuet după părerea unora dintre componenții influenți ai PNL. Ei nu observă că nu fac altceva decât să întărească haosul în care au ajuns, că se mănâncă între ei, cei proveniți din PNL cu cei din PD sau PDL, ori cu cei care sunt de fapt populiști-socialiști, cei din ALDE, dar care se cred și ei continuatori ai ideii liberalismului. Nu știu ce să aleagă din talmeș-balmeșul ce a luat locul liberalismului. Nu-și dau seama că fiecare dintre curentele susținute acționează în direcții diferite și că această dezbinare nu poate duce la nimic bun, ci la slăbirea unui partid care trebuie reînnoit din temelii, dar pentru acest lucru este nevoie de consens, prin dialog și nu prin ură, care îi slăbește din temelii, până a ajunge la desființare, la eliminarea de pe scena politică a țării, ceea ce convine de minune celor aflați în prezent la putere, care se găsește în aceeași situație dezastruoasă, dar se bucură de eșecul oricărui partid politic aflat sau constituit recent cu idei de a constitui o opoziție puternică în stare să desființeze supremația răului cel mare, care macină societatea românească, dar atitudinea lor duce la fărâmițarea puterii mită opoziție. Le urez să se trezească la realitate, să găsească o cale spre unirea tuturor într-un front comun, deoarece astfel nu pot influența încrederea electoratului, care nu vede pe nimeni dintre ei demn de a-l determina să participe la vot, singura cale prin care poate fi înlocuită puterea majorității și a schimba în bine soarta țării!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.