Politică

Vasile Silași: Sunt lucrări foarte mari în comuna Chiochiș. Este disconfort, dar merită suportat

Primarul din Chiochiș, Vasile Silași, care a intrat în cursa pentru al șaselea mandat, spune că va continua proiectele de modernizare a comunei, printre care se numără aducțiuni de apă și gaz, canalizare și asfaltări.

”Au fost cei mai grei patru ani din cele cinci mandate pe care le-am avut la Primăria Chiochiș. A fost un mandat în care a trebuit să muncim foarte mult la depunerea de documentații, la depunerea de proiecte și atragerea de fonduri, un mandat în care a trebuit să drămuim fiecare leu ca să avem pentru studii de fezabilitate, avize la instituții, pentru plata altor cheltuieli aferente depunerii proiectelor de investiții. Pentru majoritatea proiectelor pe care ni le-am propus pentru acest mandat am reușit să semnăm contracte, să dăm ordin de începere a lucrărilor sau să finalizăm anumite investiții, cum a fost cea de la Școala Bozieș unde am avut o investiție prin PNDL, care viza reabilitarea, inclusiv energetică a școlii. S-a făcut o reabilitare completă. S-au montat panouri solare, pompe de căldură la toate cele trei școli pe care le avem funcționale în comună. Avem finalizate căminele culturale din localitățile Bozieș, Apatiu și Chiochiș, cu dotări moderne și pompe de căldură, care să ne permită să funcționăm fără cheltuieli extraordinare pe toată perioada anului”, a spus Vasile Silași într-un interviu pentru Bistrița FM.

În ce privește proiectele mari de infrastructură aflate în lucru, primarul a menționat realizarea sistemului de canalizare la care s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Deja se lucrează în localitatea Chiochiș, cu prioritate pe lângă drumul județean pentru a facilita lucrările de asfaltare a drumului, foarte mult așteptate în această comună.

”Modernizarea drumului județean este așteptată de foarte mult timp. Mă bucur că am reușit să ajungem aici și mi-aș dori să circulăm cât mai curând pe cel mai nou și mai modern drum din Bistrița-Năsăud”, a spus Vasile Silași.

Primarul din Chiochiș a spus că înțelege nerăbdarea oamenilor legată de urgentarea unor proiecte însă în administrație sunt termene care trebuie respectate: ”Sunt diverse avize care trebuie obținute, iar lucrările de investiții se întind pe câțiva ani. Cel mai puțin durează execuția din toată tevatura aceasta a proiectelor de investiții”.

El a dat ca exemplu proiectul de aducțiune a gazului pentru care a depus o cerere de finanțare și un studiu de fezabilitate la Ministerul Dezvoltării acum 4 ani și abia în luna decembrie 2023 am primit o finanțare pentru proiectare și execuție pentru aducțiunea gazului în 5 sate care nu sunt racordate la rețea: Țentea, Sânicoară, Manic, Buza Cătun și Jimbor. Lucrările de execuție vor demara până la finalul acestui an.

Alt proiect la care se lucrează este cel de canalizare cu o finanțare de 30 de milioane de lei, respectiv aducțiunea apei (aceeași valoare) în satele Țentea și Sânicoară, respectiv o parte din Jimbor și o parte din Bozieș care nu s-au încadrat pentru finanțare prin Masterplan.

”Lucrările pe Masterplan sunt realizate undeva la 90%. Finalizarea e estimată în două luni. Sunt lucrări foarte mari în comuna Chiochiș și există disconfort din această cauză. Ne cerem scuze populației, dar cred că merită să-l suportăm ca să putem beneficia de toate aceste utilități care trebuiau făcute demult”, a spus Vasile Silași.

Dacă va fi ales pentru al șaselea mandat, Vasile Silași spune că continua proiectele începute pentru ca viața oamenilor din această comună să fie mai bună. El candidează acum din partea PSD.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.