Actualitate

VIDEO – Bianca Bazaliu, jucătoarea Gloriei 2018, salvează România cu un gol fabulos

Echipa națională de handbal feminin a României a învins Spania la Campionatul European din Macedonia cu o aruncare uluitoare în ultima secundă reușită de Bianca Bazaliu, jucătoarea Gloriei 2018 Bistrița-Năsăud.

La scorul de 27-27, Bianca Bazaliu a marcat un gol senzațional cu o aruncare de la 15 metri, aducând victoria României în grupa principală, 28-27, care păstrează șanse de calificare în semifinale, chiar dacă destul de mici.

Potrivit site-ului oficial al competiției, aruncarea a avut o viteză de 114,98 de km/h.

”Am văzut că nu mai aveam timp, am primit mingea de la Neagu și am dat la poartă. Acum avem o șansă mare, trebuie să ne continuăm drumul. În ultimele secunde nu mai e nevoie de nimic, iei mingea și o dai, atât. Ne simțim minunat, foarte încrezătoare. Genul de victorie care îți dă aripi și moral. Un sentiment extraordinar”, a declarat ea.

În echipa României la Euro joacă și alte handbaliste de la Gloria 2018: Iulia Dumanska, Laura Pristăvița, Sonia Seraficeanu.

Meciurile ”tricolorelor” în grupa principală: România – Spania 28-27, marți 15 noiembrie: România – Muntenegru (ora 19.00), miercuri 16 noiembrie: România – Germania (ora 16.30).

3 comentarii

 • Bravo Bianca…..
  Intotdeauna am asteptat asemenea realizari deoarece esti capabila de acestea. Avem incredere ca odata cu aceasta realizare, sa vina constanta aruncarilor si a golurilor.
  Hai Romania.

  7
  1
 • Eu cred ca a fost „Mana” lui Dumnezeu , chiar daca Bianca BAZALIU a marcat golul victoriei. Nu exista alta explicatie intrucat fetele noastre n-au putut sa dea goluri din nenumarate ocazii de una la una , adica de pe semicerc si numai cu portarul in fata. Si sa dai gol de la asemenea distanta chiar in ultimele secunde este cu adevarat un miracol. Dumnezeu a vazut bine ce s-a intamplat la meciul dintre Spania si Germania , tarile civilizate , care „si-au jucat” rezultatul incat sa mearga „la brat” in grupa principala si cu doua puncte fiecare lasand pe dinafara brava echipa a Poloniei venita dintr-o tara rasariteana(mai putin civilizata , sic!). Daca Spania batea la trei goluri pe Germania , mergea Polonia cu doua puncte si Spania cu 0 puncte. Dumnezeu „nu culca-te” , cum zice amicul meu Ianos…

 • Comentatorii danezi nu sunt incantați deloc de antrenorul României.
  De fiecare data când dădeam gol in meciul cu Franța, ieșeau de pe teren doua jucătoare, iar pana intrau alte doua jucătoare pe teren, jucatoarele francez ne dădeau gol. La doar trei secunde după ce le dădusem noi gol.
  Franța avea o jucătoare eliminată, (jucau in inferioritate numerică) iar Cristina Neagu era pe bancă, in loc sa fie folosită in fazele când jucam 7 la 6.
  Slab antrenor avem.
  Despre gol, ce sa zic…. nu pot să nu observ mișcarea armonioasa a corpului Biancăi.
  Picioarele care transmit forța coapsei, care transmite forța toracelui, care transmite forța umărului, care transmite forța antebrațului, care transmite forța încheieturii mâinii, care trimite o torpilă in poarta Spaniei.
  Imi aduce aminte de copilărie, când ne jucam cu nuiele din rachita, si loveam in geamurile de la etajul 8 al blocului, cu bulgări de pământ înmuiat cu apă fixați in vârful rachetei.
  Toată forța brațului era amplificată de nuiaua de răchiă câteva ori.
  Foarte frumos executat, din punct de vedere tehnic.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.