Actualitate

Viitorul prefect, ”un om asumat de către PSD, cu expertiză în zona administrației”

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu, purtătorul de cuvânt al PSD Bistrița-Năsăud, a vorbit despre înlocuirea prefectului Mica Oprea începând cu data de 1 februarie.

”Am luat act de demisie, este un act unilateral, cu aplicabilitate de la 1 februarie, și nu doresc să fac comentarii suplimentare. N-aș vrea să am argumente nici pro contestatari, nici contra contestatari, nici să ne poziționăm de o parte și de alta, cert este că avem o demisie, iar Mica Oprea nu va mai fi prefect din 1 februarie. În această perioadă, împreună cu colegii noștri din structura de conducere a PSD, vom analiza care este cea mai bună variantă pentru Instituția Prefectului, cu nume începând cu data de 1 februarie. Ce vom alege dintre o variantă administrativă și una politică? Ambele. Cred că vom reuși să împăcăm ambele solicitări, care sunt justificate, n-am avea argumente să susținem pentru o poziție atât de importantă cum e cea de prefect un om care nu are tangență cu sistemul de administrație, dar este la fel de adevărat că nu putem trimite acolo un om care nu cunoaște primarii, indiferent de culoarea politică. Va fi un om asumat de către PSD, cu expertiză în zona administrației. Avem câteva propuneri, avem câteva variante, dar nu vreau să las loc de supoziții, vom stabili până în 1 februarie”, a declarat Daniel Suciu.

În 13 ianuarie, Mica Oprea a solicitat eliberarea din funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud începând cu data de 1 februarie.

”La mine nu a venit nimeni să-mi spună că există o situație tensionată în Instituția Prefectului sau că ar exista conflicte. A fost un an de zile în care Mica Oprea a ocupat această poziție. Rămâne ca perioada viitoare să consemneze dacă a fost un mandat bun sau rău. Nu cred că regretăm nominalizarea ei, nu vreau să intru în această dezbatere despre cele spuse în spațiul online. O demisie abruptă este mai rea decât o cerere de eliberare din funcție, este o formă mai elegantă pentru că prefecții sunt numiți de către premier, iar gestul acesta a fost de a înștiința premierul nu de pe o zi pe alta, ci de a cere eliberarea din funcție de la cel care a numit-o. Am înțeles că este în concediu medical și probabil la data respectivă se termină concediul. Eu cred că de la data de 1 februarie Guvernul României, prin premier, va lua act de solicitare și o va elibera din funcție”, a spus Daniel Suciu.

Purtătorul de cuvânt al PSD Bistrița-Năsăud, care este și președinte al Organizației Municipale Bistrița, a menționat că fostul prefect Ovidiu Frenț nu a ales o manieră elegantă de a o contesta pe Mica Oprea. ”În primul rând, ziua aleasă de domnia sa pentru o răfuială a fost total greșită, nu cred că trebuie ca la comemorarea unui eveniment atât de important ca Revoluția să te răfuiești cu o doamnă, cu bunele și cu păcatele domniei sale. Apoi, domnul Frenț, dacă mă întrebați pe mine, a avut timp să demonstreze ce avea de demonstrat. Eu cred, și e o părere personală, că domnia sa pentru PSD nu are cum să mai fie vreo variantă pe viitor. Exclus să mai fie prefect sau subprefect, cu semn de exclamare la final. Exclus! Cel puțin în Organizația Municipală Bistrița, unde sunt de un an și jumătate, imediat se fac doi ani, nu l-am mai văzut. Fiind șef de serviciu la Instituția Prefectului, nu poate avea decât cel mult calitatea de membru de partid. Eu de câțiva ani nu l-am mai văzut la partid”, a declarat deputatul PSD Daniel Suciu.

El a menționat că, din câte știe, nu se face rocadă de prefect în luna mai, odată cu schimbarea premierului: ”Eu știu că protocolul prevede mișcări în zona guvernamentală în posturi ministeriale, nu și la nivelul funcțiilor de prefect”.

14 comentarii

 • Veți analiza, veți propune, doar că persoana e stabilită. Întrebați-l pe Radu Moldovan, sau înscrieți-vă în audiență. No, numa zîc.

  69
  2
  • Eu zic să vă luați de mână toți politicienii care ați distrus această țară, indiferent de culoarea politica politică, și să nu mai auzim de voi, iar averea voastră să fie redată poporului. Nimic nu ați făcut de calitate. Oameni fără pregătire nu au ce cauta in politica. Dati-vă demisia, dar nu puteti că nu se lasă un loc de munca călduț și bine plătit din banii unora care muncim zi lumină .

   71
   4
 • Daniel Suciu vorbește, ce să spun… Marele, cu ghilimele, fost jurnalist, care nu a făcut absolut nimic pentru PSD, pe unde a candidat a pierdut de fiecare dată, noroc că l-a propus partidul și l-a sprijinit, adică l-a ținut în spate, să ocupe o funcție pe undeva…Să ne spună cum a fost angajată nevasta pe la Consiliul Județean și pe ce criterii?A fost ajutată oare și de cine?În legătură cu fostul prefect nu are dreptate deloc, când el se juca cu puțulica în nisip, Ovidiu Frenț lua atitudine în Timișoara împotriva regimului totalitar și se lupta cu forțele opresive pentru o viață mai bună!Tu ești de domeniul trecutului d-le deputat pentru că nu ai rezultate de nici o culoare, doar gargară mare, nu ajuți partidul cu nimic!Dacă fostul prefect vroia șefia prefecturii o avea, stai liniștit…Să dormi liniștit prin parlament!

  66
  16
  • Frent, nu te mai chinui sa scrii comentarii cu pseudonim. Se vede de la o posta, se simte asa de taaare! Da-ti demisia, cum ai promis. Pana una alta, tu esti cu responsabil cu gargara. Curaj gaina ca nu doare

   18
   17
 • Dați-mi voie va rog sa nu mai votez cu PSD la următoarele alegerile locale și parlamentare! Și nici în următorii 10 ani!
  Mulțumesc!

  29
  7
 • În ultimul timp, am tot auzit folosindu-se expresia EXPERTIZA în loc de experiență, pricepere. Conform DEX substantivul Expertiza = cercetare cu caracter tehnic făcută de un expert….Şi atunci de ce să foloseşti acest cuvânt, când mult mai corect şi firesc ar fi să spui „experienţă”??? Probabil că suna mai bombastic aşa…
  În concluzie, viitorul prefect, o sa fie fără EXPERTIZĂ.

  43
  3
 • Este vorba despre politică. Dar fără politică ar fi mult mai rău!
  Războiul “clonelor”, pardon, al “pilelor” va desemna marele expert pentru județul BN.
  Tipic pentru județul nostru va fi numit cineva care mai mult ca sigur “are scheleți în dulap”. Vine campania electorală și este nevoie de cineva care să asculte întocmai, să aibă poziția lumânării și-a ghiocelului în același timp.
  Lumea deja s-a prins de toate. Indiferent ce agitări vor încerca serviciile în următoarea etapă pentru a desimula din nou democrația și libera alegere, oamenii deja au imunitate. Pentru prima dată Social Media și TV nu vor conta. Preconizez sub 30% prezență la vot.

  26
  3
 • Barbarossa ai dreptate! Nimeni ăsta de Suciu se bagă în seamă profitând de faptul că Răducu s-a ascuns sub vreun pat la ganţ-ghibirul HOTEL GLORIA care aparține de Casa Mortuară. De ce nu iese de acolo el să glăsuiască și lasă cățelușii ăștia de capul lor? Sau nu-s de capul lor?!

  24
  5
 • Ceclan sau Stere… eu as merge pe Ceclan. Are experiența in administrație și omu’ a lucrat ani buni și in privat, acum Răducu arunca zarurile. Sau merge blatao’ cu PNL și pune unul de-al lor prefect, Zagrean cel mai posibil, in schimbul unui loc important prin CJ . … va urma.

  9
  8
 • Oricine-ar fi propus, ar trebui să i se impună în prealabil un control și un aviz psihiatric.
  S-a dovedit necesar în mai multe funcții politice și administrative.

  19
 • Mai bine i-ați asoma în loc să-i asumați pe prefecții ăștia imperfecți – ce seamănă cu părinții lor ideologici !

  8
  3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS