Actualitate

Vin sărbătorile. Să mâncăm bine!

Românilor le place să mănânce mult şi bine mai ales în perioada sărbătorilor. O expoziţie culinară, organizată pe pietonal de elevii Grupului Şcolar Agricol Bistriţa e cea mai bună dovadă că şi bistriţenilor, indiferent pe ce vale locuiesc, le place să gătească mult şi variat şi să aibă masa plină.

Aproape 150 de elevi de la seral care învaţă la Grupul Şcolar Agricol Bistriţa au adus, marţi, pe pietonal, mâncare tradiţională din zona din care provin. De la niciun stand, fie că era de pe Valea Bârgăului, a Şieului sau a Someşului, nu au lipsit sarmalele, jumările, slănina afumată, cozonacii de dulce sau de post, plăcintele, pancovele şi prăjiturile sofisticate cu tot soiul de creme.

Răciturile, ornate cu morcovi şi castraveţi, caltaboşii, cina porcului şi multe altele au făcut cu ochiul vizitatorilor. O misiune extrem de dificilă a avut şi juriul, obligat să departajeze cumva concurenţii.

Primarul Ovidiu Creţu şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Vasile Bar, au avut, la rândul lor, dificultăţi în a decide care fel de mâncare ne reprezintă cel mai bine şi care este mai gustos.

Acţiunea a fost organizată de Grupul Şcolar Agricol, în colaborare cu Primăria Bistriţa, Centrul Europe Direct şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, bucătarii fiind premiaţi pentru efortul lor.

Mai multe fotografii de la acest eveniment găsiţi pe pagina noastră de facebook.

   

 

 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.