Actualitate

Virgil Rus: Sport pentru sănătatea comunității

Sănătatea deficitară ca rezultat al sedentarismului este un lucru destul de bine cunoscut de toată lumea, mai ales de cei care sunt direct afectați de problemele funcționale cauzate de kilogramele în plus însoțite de aspectele patologice cu care de cele mai multe ori se confruntă, ca să nu mai dezvoltăm acum acest subiect. Câte-o actualizare însă, pe această temă, poate schimba viața în bine celor unora.

„Sunt obeză, am și probleme cardiace, un sfat vă rog frumos” avea să fie acum trei luni mesajul unei stimate doamne. Trei luni în care am ținut legătura, am sfătuit, am îndrumat… și zilele trecute aceeași doamnă avea să scrie: mii de mulțumiri. De la 104 la 90 este uau. Și vreau și mai mult.

Motivație + acțiune + îndrumare corespunzătoare = rezultate pe măsură. Aproximativ 5 kg / lună. Este foarte bine. Bun venit în clubul celor care vor, în grupul celor care reușesc, succes și sănătate doamnă!

Ce stă însă la baza succesului?! Teoretic știm cu toți, practic mai puțini. Ce trebuie să faci pentru a slăbi frumos și sănătos?! Să vrei. Când vrei cu adevărat ceva pentru tine, pentru sănătatea ta, de obicei și acționezi în consecință.  Adoptarea unei forme de activitate fizică sistematizată, o dietă echilibrată și bineînțeles îndrumarea specializată de către cei care se ocupă de acest domeniu, fitness.

Ce antrenament este cel mai bun?! Cel personalizat, elaborat în urma unei anamneze după care dacă vrei poți alege o clasă.

De cât sport ai nevoie pentru a slăbi sau pentru a te menține sănătos?! De cât îți recomandă specialistul sportiv, evaluările somatice și funcționale sunt necesare in acest sens atât la momentul inițial cât mai ales pe parcursul programului.

Până la ce vârstă trebuie să faci mișcare?! Toată viața.

Începând cu luna septembrie Centrul performant de analiză, modelare și întreținere corporală New Art of Body Gym din strada M. Eminescu nr. 3 vine cu o ofertă specială, module a câte două luni, GRATUITE, pentru persoanele cu venituri mici sau care sunt șomeri și care au probleme funcționale din cauza greutății corporale (obezitate, supraponderal).

Pentru a putea beneficia de aceste programe speciale gratuite cei interesați trebuie să facă o vizită la medicul de familie pentru a primi o adeverință cu specificația „apt pentru practicarea sportului” cu care se prezintă la centrul fitness unde i se va face o programare în vederea evaluării inițiale somatice și funcționale pe baza căreia va ocupa unul din locurile alocate (câte trei locuri de fiecare clasă și instructor din cadrul centrului New Art of Body Gym, https://www.facebook.com/NewArt.BodyGym/ )

Aceste proiecte au ca scop informarea, pregătirea și îndrumarea persoanelor tinere sau adulte care sunt supraponderale sau cu anumite grade obezitate și care se confruntă cu aspectele negative care însoțesc aceste patologii.

Pe această cale invităm factorii politici decizionali de acum și/sau cei care se pregătesc de alegeri să se gândească și să vină cu proiecte care să sprijine toate centrele sportive locale din domeniul privat, nu selectiv, unde se desfășoară activități ce țin de sănătatea publică și care prin existența serviciilor lor aduc contribuții fundamentale în ceea ce privesc efectele sanogenezice ale sportului pentru toți în dezvoltarea comunității locale.

Prof. Virgil R. Rus, dr. Ştiinţa Educaţiei Fizice şi Sportului

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.